Azië & Arabië

“Weet je waar ik wel eens naartoe zou willen”, zegt Andy, “Dubai. Of Singapore.”

Hmm, Dubai, denk ik. Is dat nou een vakantie lang leuk? Singapore lijkt mij ook gaaf, maar ook niet een vakantie lang. Dus kijk ik wat er vanuit Dubai of Singapore te beleven valt. Hee, Dubai is een aanleghaven voor cruiseboten….. Hee, er gaat een cruise van Singapore naar Dubai… Onderweg legt die in India en Oman aan.

India staat op mijn lijstje en Oman zou leuk zijn, omdat Pa Eysbroek daar als expat heeft gewoond & gewerkt. En dat deed hij ook in Singapore, trouwens. Raad eens…….Yes, we gaan een cruise maken! Beste reistijd is het voorjaar, als het nog niet té warm is in die landen. Nou ja, in Singapore is het altijd warm, maar in Dubai bijvoorbeeld is het hartje zomer aanzienlijk heter dan in maart. We gaan dus in maart. Eerst vliegen we naar Singapore, waar we een paar dagen blijven. Dan inschepen op de cruiseboot en al varend 2 weken later aankomen in Dubai. Daar blijven we nog een paar dagen en gaan ook op en neer naar Abu Dhabi. En dan zijn er 3 weken voorbij.

We vliegen dus naar Singapore en vanaf Dubai weer terug. Daarvoor vind ik de beste deal via World Ticket Center, voor een vlucht met Lufthansa. Daar hebben we eerder mee gevlogen en dat was prima. Plus het is onderdeel van de Star Alliance, waar wij airmiles bij sparen. Dubbel pret dus. De tickets kosten ons €1181,30.

De cruise is met cruiseline Celebrity en de boot heet de Century. Die boek ik via United Cruises, zodat we daar ook weer airmiles mee verdienen. En dat kost ons €1998,12. Dat is iets duurder dan oorspronkelijk. Komt door de zwakke euro, tegen de tijd dat de cruise betaald moet worden. Toen ik boekte stond de koers op 1,35, toen er betaald moest worden nog maar op 1,15. En op zo’n bedrag maakt dat toch verschil. Deze prijs is overigens nog zonder fooiengeld. Op cruises is het gebruikelijk dat je een vast bedrag aan fooi per persoon per dag betaalt. Dat wordt dan verdeeld over het personeel dat zich met jouw kamer en eten heeft bezig gehouden. Op deze cruise is dat $12,- pppd. Verder doen we tijdens de cruise een aantal excursies. Daarvoor betalen we totaal €515,- aan Celebrity.

Voor de andere locaties en ook voor tijdens de cruise hebben we zelf nog eea geboekt. In Singapore nemen we 1 dag de hop-on bus. Twee kaartjes kosten omgerekend € 24,95. Voor Muscat en Abu Dhabi boek ik een hop-on combi-ticket: twee kaartjes voor beide steden voor €182,50 piek per persoon per stad. Ja, dat is een stuk duurder dan voor Singapore. In Dubai willen we uiteraard de Burj Kalifa bezoeken. Daarvoor moet je de lift boeken voor een bepaald tijdstip, want meestal is het daar erg druk. Vooral net voor zonsondergang, dan willen de meeste mensen naar boven, naar de 124e verdieping. Wij willen dat ook en daar betalen we €107,86 voor voor ons tweeën. Tja, en de rest zien we onderweg wel.

Oh, we gaan ook nog een dagje naar Abu Dhabi. Andy wil namelijk graag naar Ferrari World, een pretpark volledig in het teken van dat automerk en met de snelste achtbaan ter wereld. Ach, we zijn er nou toch, dus waarom niet.

Alles tijdens de cruise is geregeld, we hebben alleen accommodatie nodig in Singapore en Dubai, dus boek ik daar hotels. Nou, dan hebben we zo’n beetje alles wel… Nee, wacht!

Voor India hebben we een visum nodig! Zonder visum komen we de boot niet af. Dat is ook zonde, dus regelen we de visa. Dat blijkt een eitje te zijn*. Online vul ik de aanvraagformulieren in, die voor zich spreken. Uitprinten, fotootje erop en erbij en online een afspraak maken met de ambassade, locatie Rotterdam. Dat is makkelijk, want daar werk ik vaak op vrijdagen om de hoek, bij de Nederlandse Energie Maatschappij. Andy gaat mee voor het aanvragen en dat stelt niets voor. Alleen overhandigen van alle papieren – gelukkig had ik netjes vluchtgegevens en cruiseschema meegenomen. Dan even afrekenen, €58,10 per persoon, paspoorten achterlaten en een week wachten tot ze klaar zijn. Met een machtiging kan ik ze daar weer ophalen. Zo, wij hebben een mooi en kleurig visum in onze paspoorten erbij!

*Noot: dit was hoe een visumaanvraag werkte in 2015. Tegenwoordig kun je voor India online een e-visum aanvragen en hoef je niet meer naar de ambassade. Nog makkelijker!

Voor Oman is normaal ook een visum nodig, maar omdat we daar maar 1 dag zijn met de cruiseboot, wordt dat door Celebrity geregeld. Hoeven we dus niets voor te doen. Singapore en UAE zijn visum-vrij. Daar zullen we een stempel in het paspoort krijgen. Ook leuk.

Pfoe, een heel verhaal en veel geregel. Nieuwsgierig geworden hoe de reis zal verlopen? Leest u dan maar mee!


 


Reacties zijn gesloten.