Baltische Staten

Wij zijn best fan van Ryanair: voor weinig geld vlieg je naar allerlei bestemmingen in Europa. Dat is mooi, want we zoeken nog een bestemming voor de zomer van 2015. Ik kijk even waar Ryanair allemaal op vliegt. Vanaf Eindhoven is natuurlijk gemak, dat is bijna om de hoek. Maar vanaf Weeze (Düsseldorf) of Zaventem (Brussel) is ook prima te doen.

Zo vind ik de route Weeze – Riga. Hé, Baltische Staten… Dat staat al erg lang op mijn lijstje. Waarom? Nou, lang, lang geleden werkte ik bij DENZ Holland, een handelsfirma dat zaken deed met Rusland & de Baltische Staten. Ik had veel met mensen uit die landen te maken. Daardoor ben ik erg nieuwsgierig geworden. Nu alleen nog Andy overtuigen… Gelukt!

Baltische Staten it is. Dat bestaat uit de landen Estland, Letland en Litouwen. Het ligt boven Polen, onder Finland en links van Rusland. Tot 1991 was het onderdeel van de Sovjet Unie. Nu zijn het drie zelfstandige landen.

De tickets kopen we bij Ryanair, voor €230,- inclusief priority en een koffer van 20 kilo max. We gaan rondreizen en hebben een auto nodig. Die boek ik bij Argus Carhire, voor €270,-. Dan kan de route worden uitgestippeld, zodat de hotels ook geboekt kunnen worden. Want ja, we weten natuurlijk nog niet of je hier makkelijk op de bonnefooi kunt reizen, waar wij wel erg van zijn. Nou ja, het vooraf boeken heeft als voordeel dat ik nu hotels met airco kan uitzoeken, want het belooft een warme week te worden!

In Weeze heb ik een parkeerplek geregeld voor €45,- en de auto kan er rustig blijven staan. Eens kijken wat deze landen te bieden hebben. Gaat u mee?


Reacties zijn gesloten.