Baltische Staten

Wij zijn best fan van Ryanair: voor weinig geld vlieg je naar allerlei bestemmingen in Europa. En da’s mooi, want we zoeken nog een bestemming voor de zomer. Dus kijk ik even waar Ryanair allemaal op vliegt. Vanaf Eindhoven is natuurlijk gemak, da’s bijna om de hoek. Maar vanaf Weeze (Düsseldorf) of Zaventem (Brussel) is ook prima te doen.

Zo vind ik de route Weeze – Riga. Hé, Baltische Staten… Dat staat al erg lang op mijn lijstje! Waarom? Nou, lang, lang geleden werkte ik bij Denz Holland, een handelsfirma dat zaken deed met Rusland & de Baltische Staten. Dus had ik veel met mensen uit die landen te maken. En daardoor ben ik erg nieuwsgierig geworden. Nu alleen nog Andy overtuigen… Gelukt!

Baltische Staten it is. Dat bestaat uit de landen Estland, Letland en Litouwen. Het ligt boven Polen, onder Finland en links van Rusland. Tot 1991 was het onderdeel van de Sovjet Unie. Nu zijn het 3 zelfstandige landen.

De tickets kopen we dus bij bij Ryanair, voor €230,- inclusief priority en een koffer van 20 kilo max. We gaan rondreizen, dus hebben we een auto nodig. Die boek ik bij Argus Carhire, voor €270,-. Dan kan de route worden uitgestippeld, zodat de hotels ook geboekt kunnen worden. Want ja, we weten natuurlijk nog niet of je hier makkelijk op de bonnefooi kunt reizen, waar wij wel erg van zijn. Nou ja, het vooraf boeken heeft als voordeel dat ik nu hotels met airco kan uitzoeken, want het belooft een warme week te worden!

In Weeze heb ik een parkeerplek geregeld voor €45,-, dus de auto kan er rustig blijven staan. Eens kijken wat deze landen te bieden hebben. Gaat u mee?


Reacties zijn afgesloten.