Stedentrip Londen, Engeland

Inmiddels begint het al een traditie te worden: een stedentrip met Kerst. Tja, als je die vrije dagen toch kado krijgt van je baas, waarom niet goed gebruiken?!

Na wat probeersels in Nederland (Delft, Groningen, Rotterdam, erg leuk allemaal) zijn we de grens over gegaan. Twee jaar geleden Rome en vorig jaar Berlijn. Was allebei super.

Dus waar zullen we met Kerst 2016 naartoe gaan? Nou… we zijn nog nooit in Londen geweest! Jaja, Andy ooit 1x als vrachtwagenchauffeur. Maar toen verdwaalde hij, het was werk, hij heeft niets van de stad zelf gezien en we waren er niet samen. Dus dat telt niet. We zijn wel samen in Engeland geweest. Op onze huwelijksreis, lang, lang geleden in 1999. Oh, en afgelopen oktober nog natuurlijk, om Andy’s nieuwe Dingwall basgitaar op te halen.

Maar nu gaan we dan echt naar De Stad. En dat doen we met eigen auto. Ja, dat blijkt het handigste en voordeligste. Vliegen kan natuurlijk ook. Maar de low-budget maatschappijen vliegen op Stansted of andere vliegvelden een eindje buiten de stad. Er is wel een vliegtuig soort van in de stad, City Airport. Het blijkt dat dat onder aan de streep toch wat duurder is dan met boot + eigen auto. Dus doen we dat. En dat blijkt achteraf een goede keuze te zijn…

We proberen alles binnen de gegeven vrije dagen te doen. Dus dat is van vrijdagavond 23 december tot en met maandag 2e Kerstdag. We nemen de avondboot op vrijdag en slapen dan aan de overkant in Folkestone. Op zaterdagochtend rijden we naar Londen. Inchecken in het hotel en hup naar de stad. Zondag 1e Kerstdag lekker de hele dag in Londen en dan maandag 2e Kerstdag de middagboot weer terug. Dus dat. Voor de boot zijn we deze keer €107,70 kwijt. En de rest vertel ik later.

Als mensen horen dat we met Kerst naar Londen gaan, zegt iedereen enthousiast “Oh, Londen is zó leuk met Kerst!”. Wat niemand erbij zegt is dat ze zelf nog nooit OP Kerst in Londen zijn geweest… Waarom dat er iets toe doet? Nou, ik dacht, laat ik nog even kijken naar de Oyster Card. Dat is de Openbaar Vervoer kaart voor Londen. Als ik op de website kijk, zie ik daar opeens een klein rood regeltje staan: “There’s no public transport on Christmas Day”. Geen. Openbaar. Vervoer. Op eerste Kerstdag. Oeps. En eigenlijk ook Geen. Open. Openbare. Gelegenheden. Op eerste Kerstdag. U weet wel, restaurants, attracties, dat soort dingen. Wij hebben een hotel aan de rand van de stad. Niet op loopafstand, zeg maar. En wij houden van eten. Wij hebben eten nodig om te functioneren. Wij hebben misschien een probleempje, OP Kerst in Londen…

Gelukkig laten we ons niet zo snel het veld uit slaan. We gaan immers met eigen auto, dus dat vervoersprobleempje lossen we wel op. En voor de zekerheid haal ik wat noodlesoepjes en gooi mandarijnen en koekjes in een tas. Voor als er echt niets te eten is.

Nieuwsgierig hoe dat is afgelopen? Lees snel mee en/of bekijk de foto’s!


Reacties zijn gesloten.