Dagje Volendam & Marken

De Veronicagids heeft een aanbieding: voor een tientje per persoon kun je een dagje Volendam & Marken doen. En voor dat tientje per persoon krijg je:
* Gratis parkeren bij Marina Park
* Kopje koffie met appeltaart
* Volendams bittertje
* Entree Volendams Museum
* Entree Cheese Factory
* Overtocht naar en van Marken
* Entree Klompenmakerij op Marken

Aangezien het onze trouwdag is én heerlijk weer én we nog nooit in Volendam & Marken zijn geweest, lijkt ons dat wel wat. Dus op 13 augustus reizen wij af naar Volendam. Het gratis parkeren blijkt op een parkeerterrein te zijn waar je…. gratis kunt parkeren. Hmm, zo kan ik ook wel wat weggegeven. Maar dat mag de pret niet drukken.

We beginnen gewoon met dat kopje koffie & appeltaart, dan hebben we de helft er alweer uit. Dan wandelen we naar de haven van Volendam en into de drukte. Want dit is natuurlijk één van de trekpleisters van ons land, het is zomer en heerlijk weer, dus heb je hier toeristen. We slenteren wat rond en nemen dan de boot naar Marken. Dat ligt aan de overkant.

En is best leuk, erg pitoresk. De huizen hebben vooral groene gevels, er zijn smalle straatjes en grachtjes en het ziet er erg Oud Hollandsch uit. En het stikt van de toeristen. Maar dat viel dus te verwachten. En wij doen natuurlijk vrolijk mee. We lopen braaf het Klompenmuseum binnen. Dat eigenlijk gewoon een souvenirwinkel is. Onze klompen zijn nog prima, we hebben geen nieuwe nodig.

Een bezoek aan Volendam is natuurlijk niet compleet als je geen foto hebt laten maken van jezelf in Volendamse Klederdracht. Laten wij nou heel goed kunnen leven met een bezoek aan Volendam dat niet compleet is… Andy weigert namelijk om in een apenpak op de foto te gaan.

Als we uitgeslenterd zijn, nemen we de boot weer terug naar Volendam. En dat is met dit weer ook al een feestje, wij klagen niet! Terug in Volendam lopen we verder door de winkelstraat. Daar zit ook het kaasmuseum. Of Cheese Factory. We lopen een rondje, kijken in het museum dat oh toevallig, ook al gratis was. We hebben thuis nog genoeg kaas, dus ook hier slaan we het souvenirgedoe over.

We lopen een stukje over de dijk en langs de haven weer terug. We genieten even van mensen kijken in het zonnetje en vinden dan dat we genoeg Volendam hebben geabsorbeerd. Toeristentrap Volendam & Marken kunnen we afstrepen van de lijst “wat je moet hebben gezien in Nederland”!

Reacties zijn gesloten.