Dagje Zeeland

Andy heeft een vitamine D tekort. Dat komt vaker voor bij Aziatische mensen. Die hebben naar het schijnt een taaiere huid. Daarom moeten ze meer moeite doen om vitamine D binnen te krijgen en aan te maken. Dat laatste kan ons lichaam namelijk zelf, vitamine D aanmaken. Door middel van de zon. Verder zit in vette vis de meeste vitamine D. Veel vis eten helpt dus ook.

De beste oplossing voor Andy is: stoppen met Indo zijn, verhuizen naar Hawaii, daar palingvisser worden en vooral zelf veel van zijn product eten. Klinkt goed, toch?! Is alleen niet van vandaag op morgen gerealiseerd.

Misschien is het een goed idee om tot die tijd hier zoveel mogelijk zon mee te pikken. Laten we nou een schitterende nazomer en een idioot warme septembermaand hebben! Dus laat ik Andy op zondagen uit, voor die broodnodige pitamientjes.

Daar beginnen we mee in Zeeland. Dat is relatief dichtbij, maar toch komen we er nooit. Half Brabant trekt in de zomer naar het Zeeuwse strand. Wij houden niet van strand. En niet van 1,5 uur file rijden om er te komen. En niet van kont-aan-kont liggen bakken & braden. Dus komen wij nooit in Zeeland.

Herstel: kwamen. Want daar gaan we op deze mooie zondag in september verandering in brengen! We rijden langs Goes, Middelburg en Vlissingen, zodat we de kustweg N288 kunnen nemen. Die gaat langs en door leuke Zeeuwse dorpjes en pal langs de kust. In Westkapelle maken we een kleine wandeling over de dijk.

Dan rijden we door naar de Neeltje Jans. Die gesloten is. Geeft niet, hadden we toch geen zin in. We willen alleen even langs rijden, om verderop te stoppen en naar de Deltawerken te kijken. Dat ziet er imposant uit. Het is natuurlijk ook een knap staaltje werk, dat internationaal erkend wordt.

En zo zijn we een hele middag zoet en hebben we heerlijk van de zon genoten. Zeeland is stiekum best mooi, dus gaan we nog een keer terug. In januari of zo, als er geen toeristen zijn…

Reacties zijn gesloten.