Verenigd Koninkrijk

Onze eerste echte vakantie samen was onze huwelijksreis in augustus 1999. Naar Engeland. Met eigen auto. Maar dat is zóóó lang geleden, daar heb ik geen reisverslag van. Tenminste niet digitaal. Nog niet. Ik had toen nog niet eens een digitale camera. Andy wel. Die waren toen net in opkomst. De spiegelreflex-variant bestond nog niet. Of was nog niet te betalen, dat kan ook. Anyhow, geen reisverslag nog van onze huwelijksreis.

Engeland ligt trouwens op Groot Brittanië. Want zo heet het eiland waar ook Schotland en Wales op liggen. De kleine eilandjes in de directe omgeving horen er ook nog bij. Maar er is meer land. Noord-Ierland bijvoorbeeld. En aan de andere kant van de wereld is ook nog wat Brits grondgebied. Dat is nog uit de koloniale periode, toen er druk aan landje veroveren werd gedaan. Zo is het spel Risk ontstaan. Die gebieden overzees, zoals dat zo mooi heet, vallen onder het Verenigd Koninkrijk.

Dus: Engeland is een land, Groot Brittanië is een eiland met 3 landen en het Verenigd Koninkrijk is het hele zwikkie, inclusief de overzeese gebieden, bij elkaar. Oh, en dan zijn er nog een paar kanaaleilanden, zoals Jersey en Guernsey en het Isle of Man. Dat is nog een ander verhaal. Die horen niet bij het koninkrijk, maar vallen wel onder het Brits kroonbezit.

Goed, een huwelijksreis naar Engeland, zonder reisverslag. In 2003 gingen we een weekendje naar Edingburgh, Schotland. Ook uit het analoge tijdperk, maar dat analoge reisverslag heb ik digitaal gerepliceerd. Of zoiets. Dat was ons 2e bezoek aan het Koninkrijk. Maar niet de laatste.

In 2016 zijn we min of meer toevallig vlak achter elkaar de plas overgestoken. Kijk, en dáár heb ik wel verslagjes van! In oktober gingen we even op en neer om Andy’s nieuwe basgitaar op te halen. Omdat we er toch in de buurt waren, zijn we toen meteen maar langs Stonehenge gegaan. En met kerst waren we lekker in Londen. Hartstikke leuk zei iedereen, kerst in Londen. Nou, daar zit wel een addertje onder het gras….

Tot slot – voorlopig dan –  maakten we in 2018 een cruise door de Caribbean. En zo waren we onder andere op Grand Cayman. Dat is 1 van die 14 Britse Overzeese gebieden. En daar is natuurlijk een reisverslag van.

Nieuwsgierig naar Edinburgh, Stonehenge, Londen of Grand Cayman?


Reacties zijn afgesloten.