Frankrijk

Hét ideale vakantieland voor Nederlanders: Frankrijk. Ideaal voor allerlei soorten vakanties. Een stedentrip naar Parijs, de ruige kusten van Normandië en Bretagne, de mediterraanse kant aan de Middellandse Zee, skiën in de Pyreneeën, allemaal mogelijk. Je kunt er lekker luieren of een actieve vakantie houden. Van jong tot oud, van sportief tot bourgondisch, voor ieder wat wils. Je hoeft alleen even België door en dan ben je er al. Ideaal dus.

Het enige nadeel is de Fransen zelf… We kennen natuurlijk allemaal hun reputatie. Chauvinistisch en ze weigeren een andere taal dan Frans te spreken. Uit eigen ervaring ben ik het daar een heel eind mee eens. Maar… de laatste keer dat we in Frankrijk waren, in 2017, viel me op dat de mensen een stuk vriendelijker waren dan vroeger. Terwijl ik in mijn beste Frans aan het hannesen was, schakelden veel mensen meteen en ongevraagd over op Engels. En dat in Normandië, wat altijd als stug en onaardig te boek stond. U ziet: er is nog hoop voor Frankrijk!

Vroeger als kind ging ik met mijn ouders vaak kamperen in Frankrijk. In datzelfde Normandië en in Bretagne. Dat was altijd heerlijk. Met Andy ben ik nu 4 keer in het land geweest. Twee keer naar Parijs, een keer om vrienden te bezoeken na onze rondreis door Italië en een weekendje naar de Normandische kust. Hoe dat was, staat natuurlijk in de reisverslagen en ziet u op de foto’s!


Reacties zijn gesloten.