Grand Cayman, Engeland

Naast het eiland links van ons, dat we kennen als Groot-Brittannië, heeft Engeland ook aan de andere kant van de wereld nog wat land liggen. Dat is nog uit de koloniale periode, toen er druk aan landje veroveren werd gedaan. Zo is het spel Risk ontstaan. Die gebieden overzees, zoals dat zo mooi heet, vallen onder het Verenigd Koninkrijk. Er zijn 14 Britse Overzeese gebieden en die liggen verspreid over de wereld. Zoals in de Caribbean. Daar heb je bijvoorbeeld de Kaaimaneilanden.

Hoewel het een eigen parlement heeft, valt het onder Engeland. Net als Bonaire, Saba en Sint Eustatius onder Nederland vallen. Volgens een bewoonster kunnen ze daarom als ze willen zo in Engeland gaan wonen. Andersom gaat echter niet zomaar. Omdat de eilanden zo klein zijn, is het niet wenselijk als iedereen er maar een beetje komt wonen. Daarom moeten Engelsen wel een verblijfsvergunning aanvragen. Geen idee hoe dat verder gaat. Misschien wel net zoals bij een parkeergarage die vol is: eerst een auto eruit, dan weer een nieuwe erin. Anyhow.

De Kaaimaneilanden, of Cayman Islands, bestaan uit 3 eilanden. Ze zijn vooral bekend als belastingparadijs. Grand Cayman is de grootste. Nou ja, groot; het heeft een oppervlakte van nog geen 200 km2. Je kunt er perfect snorkelen en duiken, of lekker relaxen op de Seven Mile Beach. Wij waren er tijdens onze cruise in 2018 een halve dag. We hebben een auto gehuurd om het eiland te verkennen. Hoe dat beviel, ziet u op de foto’s en leest u in het reisverslag:


Reacties zijn gesloten.