Griekenland

Griekenland is natuurlijk een populaire vakantiebestemming. En dan met name de Griekse eilanden. Niet te ver, niet te duur en altijd zon. En het zijn er erg veel. Genoeg keuze dus. Het Griekse eten kunnen we ook waarderen, getuige de vele Griekse restaurants hier in Nederland.

Nu is er naast de zonvakanties op de eilanden nog meer Griekenland. En daar hoor ik nooit zoveel mensen over. Ik ken tenminste niet veel mensen die naar Athene zijn geweest. Terwijl dat een uitstekende bestemming is voor een citytrip! Het is een erg mooie stad, hoewel het blijkbaar geen best imago heeft. Het zou een vieze, lelijke stad zijn. Nou: niet waar! Wij vonden het een erg leuke stad. Met indrukwekkende historische bezienswaardigheden. En gezellige wijkjes. En heel veel graffiti. Want wat krijg je als er een financiële crisis is en een hoge werkloosheid? Vervallen buurten en verveling.

Gelukkig zijn die vervallen buurten opgeleukt met soms de prachtigste straatkunst. En ligt de crisis weer achter ons. Griekenland is uiteindelijk goed opgekrabbeld – met een behoorlijke financiële injectie vanuit Europa. Het toerisme is weer volop op gang gekomen. Van de crisis merk je sindsdien niet meer zoveel.

Behalve de superleuke hoofdstad heb je nog het vaste land. Wat stiekem erg groot is: het grenst aan 4 andere landen. Wij bezochten de westkant, dat tegen Albanië en Macedonië aan ligt. Daar heb je 2 prachtige en bijzondere streken: Meteora en Zagoria. Meteora heeft de bijzondere rotsformaties met de kloosters er bovenop. Zagoria ligt heerlijk in de bergen. Naast prachtige natuur heb je er authentieke dorpjes en bijzondere fenomenen, zoals de Papingo Rock Pools.

Maar laat ik niet teveel verklappen; u leest er alles over in de reisverslagen!


Reacties zijn gesloten.