Ierland

Al een tijdje op onze bucketlist: Ierland. Niet bovenaan de lijst, want daar regent het immers altijd. ALTIJD. Nou zijn wij geen echte zonaanbidders, maar een beetje droog vinden we wel fijn.

Dan zien we een aanbieding van Ryanair voorbij komen. Voor een prikkie vlieg je naar Dublin. Tja, als het je makkelijk wordt gemaakt… Dus eind april 2010 gaan we een weekje naar Ierland, met als plan het hele eiland rond te reizen. Is niet zo groot, dus dat gaat best in een week.

Nou kunt u zich misschien nog die vulkaanuitbarsting op IJsland herinneren? In 2010? Inderdaad, maart/april 2010… Op zich geen punt. Maar terwijl wij op Ierland waren, draaide de wind. En werd de gigantische aswolk dat het resultaat was van de vulkaanuitbarsting, onze kant op geblazen. En zaten wij vast op Ierland…

Get, wat vervelend. Nee, helemaal niet! Want we waren al helemaal verliefd geworden op dit prachtige, ruige eiland en op de geweldige Ierse mensen. Het was daarom bepaald geen straf om er langer te moeten blijven. En sindsdien zijn we vaker geweest.  Inmiddels 7 keer een weekje. En elke keer was het weer heerlijk!

De eerste keer zijn we het hele eiland rond gegaan. De keren daarna hebben we telkens een regio uitgezocht om verder te verkennen. En daar zijn natuurlijk reisverslagen van. Ik zou zeggen: ga lekker lezen, kijken of u ook nieuwsgierig wordt naar Ierland.

Have fun!


 

Reacties zijn gesloten.