Italië

Jaaa, Italië! Wij Nederlanders hebben van oudsher 3 favoriete vakantielanden: Spanje, Frankrijk en Italië. Alle drie in een dag te bereiken, in de zomer altijd goed weer, strand, zee en lekker eten. Ideaal. In Italië heb je verschillende mogelijkheden om vakantie te vieren. Je kan een lekkere luie vakantie aan het Gardameer of Comomeer houden. Een stedentrip maken naar Rome, Milaan of Venetië. Lekker genieten van het bourgondische Toscane. Rondkijken op authentiek Sicilië. En in de winter natuurlijk skiën in de Alpen. Prima land met een bestemming voor elke smaak!

Wij gingen tot nu toe 3 keer naar Italië. De eerste keer in 2003 maakten we een prachtige rondreis door Noord Italië. Het Gardameer, Venetië, Pisa en de Bloemenrivièra. Erg mooi. In 2014 maakten we met kerst een stedentrip naar Rome. En in de zomer van 2016 bezochten we Italië op onze rondreis door 4 Alpenlanden. We reden de magnifieke Stelvio-pas en sliepen in het gezellige Bormio.

Aangezien het niet al te ver is, we nog lang niet alles hebben gezien en we er prima met eigen auto naartoe kunnen, denk ik dat we nog wel eens in dit mooie Zuid-Europese land zullen terechtkomen. Tot die tijd doen we het met de reisverslagen!


 

Reacties zijn gesloten.