Kerst in Delft

Al jaren vieren wij kerst met de hele familie, bij ons thuis. Dat is een huis vol met ouders, schoonouders, kinderen, schoonkinderen, aanloopkinderen en oma’s. Dat is traditie. We gaan met zijn allen brunchen, kijken een leuke familiefilm en wisselen kadootjes uit. Soms kan de één niet of heeft de ander geen zin. De laatste tijd hadden Andy en ik eigenlijk steeds minder zin… Altijd maar bij ons thuis, dan komt de één weer wel en dan weer niet. Dus na een jaar of 15 vonden wij: tradities zijn om mee te breken. Vanaf nu doen wij met kerst wat wij willen doen met kerst!

Dit eerste jaar (2010) vieren wij kerst in Delft. Ik heb een leuk arrangement gevonden bij Westcord Hotel Delft. Een overnachting met een 4-gangen kerstdiner voor € 107,50. Eerste kerstdag komen we aan, tweede kerstdag gaan we weer naar huis.

Het is nog even spannend om in Delft te komen, want we hebben echt winterweer. Maar dan ook echt, serieus winterweer. Zoals later zal blijken wordt dit zelfs de strengste winter sinds 1996, met bijzonder veel sneeuw. En ook de koudste sinds 14 jaar.

We hebben dus weer eens een witte kerst. En hoe romantisch dat ook klinkt, als je de weg op moet is er niet veel aan. Het is ook nog eens glad en voor tweede kerstdag wordt ijzel voorspelt…. Wij  gaan naar Delft! Omdat het zulk slecht weer is, en koud, houden we het op eerste kerstdag bij aankomen en eten. En dat blijkt een uitstekende keuze, want het kerstdiner is heerlijk! We eten wat de pot schaft en laten ons dus verrassen. Nou zijn wij makkelijke eters en we weten een goede maaltijd op waarde te schatten. We genieten van alle 4 de gangen.

Een nadeel van de winter is dat het vroeg donker is. Het Westcord Hotel zit buiten het centrum en om ergens te komen moeten we de auto pakken. Dat lijkt ons geen strak plan met dit weer. We doen waar vrije dagen ook voor zijn bedoeld: we gaan eens lekker relaxen en uitrusten!

Tweede kerstdag begint natuurlijk met een ontbijt. Dan gaan we de stad eens bekijken.

Er is in Delft van alles te doen. Wij houden het bij een winterse wandeling door het oude centrum, dat bestaat uit prachtige oude panden en bevroren grachten. Maar we zullen eens terugkomen voor andere bezienswaardigheden. Natuurlijk voor het Delfts Blauw, dat te bewonderen is in de Royal Delft Experience.

Een bezoek aan het Vermeer Museum mag eigenlijk ook niet ontbreken. TU Delft heeft een Science Center. Dan zijn er nog een hoop kerken en monumenten te bewonderen. Bij lekker weer is een rondvaart zeker aan te bevelen. Genoeg te doen en vaak hebben de hotels in en bij de stad ook nog leuke arrangementen. Kortom: wij gaan in een zomer nog eens terug!

Reacties zijn gesloten.