Kroatië

Kroatië is eigenlijk helemaal niet zo ver. Kun je prima met eigen auto naartoe rijden. En dat doen wij Nederlanders ook graag. Istrië, aan de Adriatische Zee, is een populaire vakantiebestemming. Zon, zee, strand, campings en als je mazzel hebt, entertainment in je eigen taal. Maar het land is veel groter dan alleen deze provincie. En er is veel meer te doen dan alleen zonvakanties houden.

Er is sowieso een langgerekte kustlijn. Dat begint bij Slovenië en loopt door tot aan Montenegro. Zadar, Split en het eilandje Krk zijn mooie plekken langs die kust om te bezoeken. En als je doorrijdt, kom je in Dubrovnik. Dat ligt zo’n beetje aan het einde van de kuststrook. Het is een populaire aanlegplaats voor cruiseboten. En terecht, want het is ook een prachtige stad! Wij waren er tijdens 1 van onze rondreizen, in 2017.

En er is veel meer dan alleen de kust. In het binnenland ligt hoofdstad Zagreb. Niet heel spectaculair of groots, prima om een dag te bezoeken. Wil je écht iets bijzonders zien, dan kun je de Plitvice meren bezoeken. Dat staat nu minstens in mijn Top 10 van mooiste plekken op aarde. Misschien wel in de Top 5. Het binnenland is sowieso erg aantrekkelijk, met een prachtige natuur en leuke plaatsjes. En… Kroatië is ook nog prima betaalbaar! Een stuk goedkoper dan bij ons.

Prima vakantiebestemming dus. Nou ja, het staat allemaal in de reisverslagen en is te zien op de foto’s!


Reacties zijn gesloten.