Mexico

Mexico is een behoorlijk groot land. Het staat op de 13e plaats in de lijst van grootste landen. Aan de bovenkant grenst het aan Amerika. Met uitzondering van Tijuana wil je daar vandaan blijven. Iets met drugskartels en de oorlog daartegen. Ik zeg met uitzondering van Tijuana; dat ligt eraan waar je van houdt.  Ga je voor party time, dan moet je er zeker naartoe. Het is het vermaakoord voor vooral Amerikaanse jongeren. Komt omdat je in Mexico vanaf 18 mag drinken, terwijl in Amerika de grens op 21 jaar ligt. En komt ook omdat het niet al te ver van San Diego en zo’n beetje op de Amerikaanse grens ligt. Wij slaan even over, als u het niet erg vindt.

Over het grootste stuk van het land, de buik zeg maar, hoor je eigenlijk nooit zoveel. Tenminste niet direct iets dat mij is bijgebleven. Het staat ook niet op mijn netvlies als “een bezoekje waard”. Volgens mij begint het pas weer te leven rondom Mexico-Stad. Dat is dan ook een van de grootste stedelijke gebieden ter wereld. Niet perse het schoonste gebied ter wereld. Mexico-stad staat steevast in het rijtje smerigste steden ter wereld. Ook niet meteen een plek waar je wilt zijn, denk ik.

Gelukkig zijn er de kustgebieden. Daar wil je wel zijn. De meeste (Europese) toeristen zullen afreizen naar Yucatán. Dat ligt helemaal rechts, in de Caribbean. Hier vind je de vele resort, in bekende plaatsen als Cancún en Playa del Carmen. Helemaal links heb je een schiereiland, Baja California genaamd. Ook dat is op toeristen gericht. En dan heb je nog de westkust aan de buik. Tussen grofweg Mazatlán en Acapulco kun je ook prima vertoeven.

Wij bezochten alle drie deze gebieden. Met een cruiseboot. De eerste keer in 2010 gingen we naar Baja California en de westkust. De 2e keer in 2018 waren we in de buurt van Yucatán, op het eiland Cozumel. Nieuwsgierig hoe dat beviel? Lees dan 1 van onderstaande reisverslagen. Of allebei, dat mag natuurlijk ook. En anders hebben we ook de foto’s nog…

Have fun!


Reacties zijn gesloten.