Midoost USA & Canada

Zoals u misschien weet, hebben wij als doel om alle staten van Amerika te bezoeken. Dat zijn er 50 en tot nu toe hebben we er 27 bewonderd. We zijn dus halverwege. Maar daar komt met deze vakantie verandering in. We zijn namelijk nog niet in de centrale staten geweest. De staten die zo ongeveer in het midden liggen, zeg maar. Na deze vakantie kunnen we waarschijnlijk 10 nieuwe staten aan ons “been there”-lijstje toevoegen. Oh, en 2 Canadese provincies, als we daar tijd & zin voor hebben.

We vliegen op Chicago en gaan vanaf daar een rondreis maken, om Lake Michigan heen. Dan langs Lake Superior naar Minnesota en vanaf daar zaken we af naar het zuiden. Graceland staat op het lijstje als meest zuidelijke punt. Inderdaad, van Elvis. In Memphis, Tennessee. Vanaf Memphis gaan we weer terug naar Chicago. Rechts ziet u de routekaart.

We vertrekken op zondag 12 september vanuit Brussel en komen vrijdag 1 oktober weer aan in Amsterdam. Huh? Ja, dat was handiger. We vliegen namelijk met Air Lingus, uit Ierland. En omdat dit een Ierse maatschappij is, hebben we een overstap in Dublin. Als we terug van Dublin naar Amsterdam vliegen, hebben we een veel kortere overstaptijd dan wanneer we weer op Brussel zouden eindigen. Vandaar dus terug op Amsterdam.

We hebben nog niet eerder met Air Lingus gevlogen. Deze had de beste prijs voor tickets naar Chicago. En ze is een partner van United Airlines, waar wij airmiles sparen. Dus met deze vluchten verdienen we weer miles, altijd leuk! Die tickets kosten ons € 967,50 per 2. Ik heb geen enkel hotel geboekt. We landen namelijk om ongeveer half 4 in Chicago. We zien wel tot hoever we dan nog rijden voor een hotel. Als we laat waren geland, had ik wel iets geboekt.

De auto hebben we weer bij usareisen.de geboekt, een SUV in de Chevrolet Equinox-klasse. Kost € 540,- voor 18 dagen. Een vriendin brengt ons naar Brussel en haalt ons weer op in Amsterdam (“Denk je eraan dat je ons in Amsterdam ophaalt? Dus niet in Brussel, maar in AMSTERDAM”) (Niet dat ze dat verkeerd zou doen, dat is meer iets voor mij…).

Zo, alles geregeld, dus we kunnen weer op pad! Gaat u mee?


De route:

 

Reacties zijn afgesloten.