Oekraïne, UAE & Oman

In april 2015 waren we in Dubai. En dat was verrassend leuk! Zo leuk dat we nog niet alles hebben gezien en gedaan wat er te zien en doen is. Dus hebben we wel zin om nog een keer te gaan. Ik ga op zoek naar vliegtickets.

De voordeligste zijn met Ukrainian Airlines. Inderdaad, als in “Oekraïne”. Met een overstap in Kiev. Ook in de Oekraïne. Daar zijn we nog nooit geweest…. We zouden er een stopover kunnen maken. Maar ja, wat is er leuk in Kiev? Een excursie maken naar Tsjernobyl! Dat kan namelijk vanuit Kiev. Kijk, daar gaat mijn fotografenhart sneller van kloppen. Want dat schijnt de ultieme plek voor urbex fotografie te zijn. Niet dat ik zo van de urbex ben, maar het lijkt me natuurlijk wel fantastisch om daar foto’s te maken.

Het moet er nog zo uitzien als in 1986, toen de ramp met de kerncentrale gebeurde. Alsof de bewoners gisteren alles uit handen hebben laten vallen en weggerend zijn. En dat is natuurlijk ook wel een beetje zo. Van dat wegrennen. Ik ben in elk geval erg benieuwd!

Ik hoor u denken: “Is het er wel veilig?”. Ja hoor. De ramp is immers alweer decennia geleden. De natuur is haar gang gegaan. En er zijn minder 3-koppige creaturen uit ontstaan dan misschien eerst werd gedacht. Het gebied wordt wel gecontroleerd. Je kunt er niet zomaar even in- en uitwandelen. Je moet lichaam bedekkende kleding aan (lange broek, lange mouwen) en er gaat een geigerteller mee. Verder kunnen we natuurlijk achterin de groep gaan lopen. Als er dan vooraan een geigerteller begint te piepen, zijn wij als eerste weg…

Oh, u bedoelde of het wel veilig is in de Oekraïne? Want is daar niet een oorlog aan de gang? En was daar niet een vliegtuig neergeschoten, de MH17? Ja en ja. Nou is oorlog misschien een groot woord, maar het is niet gezellig in het gebied rond de Krim. Dat ligt echter een heel eind van Kiev vandaan. Ik denk zelfs dat we er vorig jaar, toen we in Roemenië waren, dichterbij waren. Nee, daar maken we ons geen zorgen over. Er is ook geen negatief reisadvies voor de Oekraïne, behalve dan voor de Krim. En dat vliegtuig… Tja, dat is inderdaad gebeurd. Maar er gebeurt wel vaker iets. Dan zou je nooit meer kunnen vliegen. Nee, wij zien ook hier geen risico’s.

Dus kunnen we lekker gaan plannen. Die vliegtickets dus. Voor €721,82 hebben we er 2 naar Dubai, met een stopover in Kiev. De vertrekplaats is Düsseldorf. Daar laten we natuurlijk de auto staan, dus hebben we een parkeerplek nodig. Die vind ik bij Primus Parken. Voor 38 euro mag mijn Suzuukietje daar logeren.

Dan die trip naar Tsjernobyl. Er zijn een aantal aanbieders van deze dagvullende excursie. Ik boek hem bij Solo East. De excursie kost $188,- voor 2 personen. Dat is inclusief lunch en een gehuurde geigerteller. Voor 20 dollar doe ik er ook nog een T-shirt voor Andy bij. Altijd leuk.

Goed, dan zijn we dus in de Oekraïne. Daar blijven we maar meteen 3 nachten. Doen we op zondag de excursie naar Tsjernobyl, kunnen we maandag Kiev bekijken. En dan vliegen we dinsdag door naar Dubai.

Nou vinden we Dubai leuk, maar ook weer niet te lang. En Dubai is slechts een klein deel van de UAE. Dus doen we ook een roadtrip. Door de andere emiraten en naar Oman! Er ligt namelijk nog een stukje Oman boven de UAE. Dat is afgesloten van de rest van het land, maar hoort er dus wel bij. En is een ideale weekend-get-away vanuit Dubai. Voor een roadtrip hebben we een auto nodig. Die boek ik bij Billiger-mietwagen, voor €129,27. Via Booking.com regel ik hotels.

Zo, nu nog even onderzoeken of er iets geregeld moet worden met visa. Nope. Voor Oekraïne hebben we die niet nodig. Voor de UAE krijgen we die als Nederlanders bij aankomst in Dubai en voor Oman regelen we dat aan de grens. Easy peasy. Nou, dan hebben we alles wel geregeld, dus kunnen we aftellen!

Oh wacht…. Onze terugvlucht op dinsdag 18 april is veranderd! De vlucht op dinsdag 18 april van Kiev naar huis is nu een dag later, waardoor we een extra overnachting moeten doen in Kiev. Dat is niet fijn. Gelukkig let de dame van Budgetair, waar ik de tickets heb geboekt, goed op. Ze biedt een alternatief aan, namelijk een dag later terugvliegen. Dan hebben we wel aansluitende vluchten op dezelfde dag. Get, moeten we een dag langer in Dubai blijven. Wat vervelend nou…


 


Reacties zijn gesloten.