Portugal

Ongeveer net zo ver als Spanje, maar toch naar mijn idee minder geliefd onder de Hollanders. Ik hoor tenminste maar van weinig mensen dat ze op vakantie naar Portugal gaan. Laat staan dat ze dat jaar in, jaar uit doen, zoals wel hele volksstammen naar Spanje afreizen. Er gaat wel eens iemand een weekendje naar Lissabon, of een strand- en stapvakantie houden in Albufeira, maar dat was het wel zo’n beetje. Is mijn gevoel dan hé. Misschien heb ik het mis.

Terwijl Portugal wel erg mooi is. En heel divers. In 2012 maakten we een rondreis van Porto in het noorden naar Faro in het zuiden. We bezochten ook hoofdstad Lissabon, wat toen niet zo’n succes was. Er was die dag namelijk een demonstratie, waardoor de halve stad was afgezet. En iemand (…) had de autosleutels in de huurauto laten zitten, waardoor we een halve dag bezig zijn geweest om weer in de auto te komen… We hebben daardoor Lissabon niet goed kunnen bekijken.

Daarom, 11 jaar later, de herkansing. Of eigenlijk zijn we op weg naar Madeira. Dat is een van de twee eilandengroepen dat Portugal rijk is: Madeira dus, en de Azoren. Dat valt best tegen, als je bedenkt dat Portugal in de tijd van de kolonisatie ook druk landen aan het veroveren was. Daar is niet veel meer van over. Er is slechts een handjevol landen waar Portugees nog steeds de officiële taal is; Brazilië bijvoorbeeld.

Goed, tot nu toe twee reizen naar Portugal en Portugees grondgebied: in 2012 die rondreis en in 2023 een weekendje Lissabon, gevolgd door een midweek Madeira. Hoe dat was, staat in de reisverslagen. En of het er mooi of interessant is, zie je op de foto’s!


Reacties zijn gesloten.