Rondreis Portugal

Langzaamaan groeit onze lijst van bezochte landen. Want behalve in Amerika en Ierland komen we ook nog wel eens ergens anders. Zo hebben we bijvoorbeeld bijna alle Europese landen onder Nederland bezocht. Bijna. We zijn namelijk nog niet naar Portugal geweest. Dus als we een bestemming zoeken voor een korte vakantie in het voorjaar, is de keus makkelijk. In maart is het weer er prima en je kunt er vanaf Eindhoven naartoe. Dat is voor ons praktisch om de hoek-ish.

Eerst nog even een bekentenis. Ik heb van deze vakantie geen reisverslag bijgehouden. Best jammer. Maar ja, daar doe je achteraf weinig aan. Dit verslag is daarom geschreven aan de hand van de gemaakte planning, route, de foto’s en – voor zover dat lukt – mijn geheugen. Waarvoor mijn excuses.

Portugal is natuurlijk dat strook land dat links aan Spanje zit geplakt. Als je het zo ziet, nodigt het uit om van boven naar beneden te reizen. Wat wij dan ook gaan doen. We beginnen in Porto en eindigen in Faro. Dat kan gemakkelijk met Ryanair, vanaf Eindhoven. De tickets kosten ons €194,- voor 2. We gaan een week, van zondag tot zondag. Onze auto parkeren we al die tijd bij het vliegveld, voor €53,-.

Omdat we er gaan rondreizen, hebben we in Portugal een auto nodig. Die kunnen we ophalen in Porto en afleveren in Faro, voor slechts €100,-. We krijgen voor dat geld een Fiat Punto. Prima deal voor zo’n weekje. De hotels heb ik vooraf uitgezocht en gereserveerd.

Nu hopen dat ik nog iets van een reisverslag kan schrijven. Ach, en anders hebben we de foto’s nog!


Reacties zijn gesloten.