Marokko

Wat zijn goede vakantiebestemmingen in februari? Niet al te ver, niet al te lang, niet al te duur? Google heeft, as always, het antwoord: Marokko! Nou ja, en nog wat andere suggesties. Maar Marokko staat al een tijdje op mijn wishlist. En absoluut niet op die van Andy… Tja, Marokkanen hebben nou eenmaal geen beste naam in Nederland, laten we eerlijk zijn. En daardoor het land ook niet.

Dus ik moet wel wat doen om dit idee erdoor te krijgen. Ik leg een verzameling foto’s aan op Pinterest en laat Andy gedoseerd een foto zien. Kijk, mooi hè?! Is in Marokko… Uiteindelijk geeft Andy toe en dan kan de reis geregeld worden.

Tickets bestel ik rechtstreeks bij Airarabia.com. Voor €300,- vliegen we met zijn 2-en, met een koffer van max. 30 kilo, en hebben we gereserveerde stoelen. We vliegen van Brussel – Zaventem naar Casablanca. En pas om 7 uur ’s avonds, dus tijd zat om er te komen. De auto stallen we weer bij de discount parking, 10 dagen voor 69 piek. Auto in Marokko huren we via Billiger Mietwagen. Omdat we de bergen in gaan en er misschien zelfs sneeuw ligt, boek ik de luxe 4×4 klasse, type VW Touareg. Is niet duur, slechts €216,-. Dan lees ik me in over mooie plekjes en goede routes en ga op zoek naar overnachtingen. Via Booking.com lukt dat allemaal. Nog even een wegenkaart bestellen en dan kan de route worden uitgestippeld.

Ik krijg er steeds meer zin in, vooral als het weer hier slechter wordt en in Marokko beter. Dus laten we maar gauw gaan! Leest u mee?


Reacties zijn gesloten.