Spanje & Andorra

Wij zijn nog niet in Barcelona geweest. Of eigenlijk ben ik helemaal nog nooit in Spanje geweest. Andy soort van wel: die is ooit als jongeman naar Mallorca geweest. Het wordt dus eens tijd. We besluiten om te gaan vliegen. Want met de auto ben je een uurtje of 14 onderweg. Enkele reis. Dat kan best als je 3 weken gaat, maar wij hadden eerder een korte vakantie tussendoor in gedachten.

Om nou alleen voor Barcelona naar Spanje te vliegen is misschien ook jammer. Als we er toch zijn… We zijn ook nog niet in Andorra geweest. Dat is prima te doen, met een huurauto vanuit Barcelona. Verder zijn we toch eigenlijk wel benieuwd waar al die Hollanders naartoe gaan in de zomervakantie. Aangezien we in mei gaan en niet in een vakantie, verwachten we dat het nog wel te doen is.

We vliegen vanaf Düsseldorf-Weeze naar El Prat, het vliegveld dat het dichtste bij Barcelona ligt. Met Ryanair, voor €157,-. De auto parkeren we bij het vliegveld en dat kost ons €39,-. In Spanje hebben we een auto nodig. En die kost… erg weinig. We hebben hem ook maar een paar dagen nodig, maar zeg zelf: €70,- is niet duur.

Ziezo, dat waren de kosten vooraf. Dan hebben we hotels nodig. Het is een uitdaging om in Barcelona iets te vinden met eigen sanitair, dat betaalbaar is en ook nog een beetje centraal ligt. Maar dat lukt: Pension Ciutadella ligt vlakbij station França. Dat is vanaf het vliegveld een half uurtje met de trein.

Na 2 dagen Barcelona gaan we op pad voor een kort maar krachtig roadtripje. Eerst naar Andorra, waar we 1 nacht blijven. Dan naar de Spaanse kust – de Costa del Maresme, ook voor 1 nachtje. En dan moeten we weer terug naar Barcelona, voor de einde-middag-vlucht richting huis. Hoe dat allemaal uitpakte, leest u in het reisverslag en ziet u op de foto’s.

Oh, even een waarschuwing vooraf: ik heb van deze vakantie geen uitgebreid reisverslag bijgehouden. Daarom is dit verslag op basis van notities, geheugen en aan de hand van de foto’s.


De route:

 

Reacties zijn gesloten.