Stedentrip Abu Dhabi, UAE

Wij zijn nu 2x in de UAE geweest. En 2x in Abu Dhabi. Da’s ook in de UAE, want dat land bestaat uit meer dan alleen Dubai. Het bestaat uit 7 Emiraten, die elk hun eigen hoofdstad hebben. Abu Dhabi is daar één van. Van die Emiraten. En de hoofdstad heet dus ook zo. Maar dat wist u waarschijnlijk al.

Abu Dhabi dus. Oh, er schiet me een mopje te binnen: Did you know the people in Dubai don’t like the Flinstones? But the people in Abu Dhabi do…

Uiteraard kun je rechtstreeks naar Abu Dhabi vliegen. Het heeft een internationaal vliegveld. Of je gaat vanuit Dubai. Dat kan met een taxi, maar ook met de bus. En als je een huurauto hebt, kun je natuurlijk zelf rijden. Het is ongeveer 140 kilometer vanaf Dubai, zo’n 1,5 uur rijden.

Abu Dhabi is denk ik vooral bekend door Ferrari World. Dat is een pretpark dat volledig op Ferrari is gericht. Het heeft bijvoorbeeld de snelste achtbaan ter wereld. Hier wordt ook jaarlijks de Formule 1 gereden.

Beide keren dat we naar Abu Dhabi gingen, waren we van plan naar Ferrari World te gaan. Maar uiteindelijk gingen we toch niet (nee, da’s geen mopje). Want eigenlijk houden we helemaal niet van pretparken. En ik ben misschien niet de leukste persoon voor Andy om ermee naartoe te gaan; tegenwoordig ben ik een schijtert die niet veel durft. En we vinden €70,- entree per persoon best veel geld. Dat is dan voor de goedkoopste kaartjes. Dan ben je er nog niet, want je wilt ook wel eens iets eten en drinken. Ben je voor zo’n dagje pretpark zo weer 250 piek of zo kwijt.

Dus zijn we naar de stad zelf gegaan. De eerste keer namen we de bus. We hebben de highlights van de stad gezien, met een hop on-bus en met een tochtje met een Dhow-boot. Superleuk om een dagje te doen.

De tweede keer hadden we een huurauto en zijn we er zelf even naartoe gereden. Toen zijn we alleen naar de moskee geweest. En dat was een geweldige ervaring, geheel de rit waard!

Wij vonden Abu Dhabi erg leuk en zeker een aanrader om te gaan bezoeken, bijvoorbeeld in combinatie met Dubai. Nieuwsgierig waarom we het leuk vonden? Lees dan gauw over onze avonturen daar!


Reacties zijn gesloten.