Stedentrip Bangkok, Thailand

Bangkok: you love it or you hate it. Lovers blijven er een tijdje hangen en genieten van de drukte en alle bezienswaardigheden. Haters zullen er alleen overstappen, want Bangkok is een handige (en betaalbare!) hub voor andere bestemmingen in Azië of naar Australië en Nieuw-Zeeland. Wij wisten niet bij welke groep we horen, dus zijn we er eerst blijven hangen, voor we doorreisden naar een andere bestemming in Azië.

Nou: Andy hates it. Erg druk, erg warm, super toeristisch. Dat vind ik ook allemaal, maar toch had ik een bezoek aan deze wereldstad niet willen missen. Je struikelt er over de bezienswaardigheden. Vooral Wat Arun en het paleis zijn indrukwekkend. Erg leuk om de ferry over de Chao Praya te nemen. Asiatique is gezellig en superleuk om ‘s avonds naartoe te gaan.

Je moet even puzzelen hoe je je het beste kunt verplaatsen in deze wereldstad. Er is een metro, maar die covert niet alle uithoeken. Met de ferry kom je op veel bestemmingen. Als die wat verder van de rivier liggen, kun je een tuktuk of taxi nemen. Let wel op met de tuktuks, want die zijn meestal niet goedkoop en je ziet vrij weinig in zo’n ding. Taxi’s vinden wij dan een betere keuze.

Al met al vind ik een stedentrip naar Bangkok wel een aanrader. Als je er toch bent. Of ik er nog een keer naartoe wil? Hmm, denk het niet. Nou ja, misschien als hub… Anyhow, onze avonturen in deze wereldstad zijn natuurlijk weer vastgelegd in het reisverslag en op de foto’s!


 

Reacties zijn gesloten.