Stedentrip Barcelona, Spanje

Voordat we naar Barcelona afreisden, werden we door diverse mensen gewaarschuwd. Pas op, kijk uit, vooral op de Ramblas: het stikt er van de zakkenrollers. Voor je het weet ben je iets kwijt. Dus liepen wij best argwanend rond, steeds elkaars rugzakken in de gaten houdend. Tot we ons bedachten dat het eigenlijk flauwekul is. We letten altíjd goed op en gebruiken ons gezonde verstand. Geen reden om nu extra voorzichtig te zijn. En wordt er toch iets gerold? Jammer dan, dat is alleen maar materieel.

Zo, dat liep een stuk prettiger en nu konden we echt van de stad gaan genieten. Want wat een heerlijke stad! Er is genoeg te zien, te doen en te genieten. Allereerst natuurlijk mijn grote favoriet: Antoni Gaudí. De geweldige architect heeft vooral in Barcelona ontzettend veel prachtige, bijzondere bouwwerken neergezet. De Sagrada Familia is waarschijnlijk het bekendste. Dan heb je de beroemde promenade Ramblas. Supertoeristisch, maar wel gezellig en een must-visit in Barcelona. Van de Ramblas kun je doorlopen naar de zee, als je wilt. Want aangezien de stad aan de kust ligt, heb je er ook een strandleven. Best bijzonder, voor een wereldstad.

Je kunt er op verschillende manieren komen. Met de auto, bijvoorbeeld als onderdeel van je Spanje-vakantie. Een uurtje of 14 rijden en dan ben je er. Of je gaat vliegen. Er zijn 3 vliegvelden in de buurt. Nou ja, in de buurt… De low budget maatschappijen vliegen vooral op Girona en op Reus. Als je het een beetje goed uitkient, kun je voor een prikkie vliegen. Het nadeel: beide locaties liggen ongeveer 100 kilometer van de stad vandaan. Je bent even bezig voor je in Barcelona bent. En zo kan goedkoop algauw duurkoop worden. of gewoon onhandig zijn.

Handiger is het als je op El Prat vliegt. Dan ben je in ongeveer een half uur in de stad. Oh, en je kunt er vast ook met de trein komen. Dat heb ik niet onderzocht. Je kunt er in elk geval op verschillende manieren komen en dat zou ik ook zeker doen: Barcelona is een geweldige bestemming voor een stedentrip! Kijk anders de foto’s of lees het reisverslag:


 

Reacties zijn gesloten.