Stedentrip Belgrado, Servië

Laat ik het meteen maar toegeven: dit verslag “Stedentrip Belgrado” noemen gaat tegen mijn definitie van “stedentrip” in. Nou ja, deels tenminste. Volgens mijn eigen definitie kun je iets een stedentrip noemen, als je minstens 2 nachten in/bij een stad verblijft en die stad gaat “bekijken”. Alleen aankomen en dan doorreizen telt dus niet.

We zijn Belgrado gaan bekijken, we hebben er geslapen, maar niet 2 nachten. We kwamen rond de lunch aan, hebben er de hele middag doorgebracht, zijn er gaan slapen en gingen de volgende dag weer verder, op onze rondreis door de Balkan. Ter onzer verdediging: Belgrado kun je in een dagje makkelijk doen. Echt. Ik heb gegoogled en gezocht, alle tips en bezienswaardigheden verzameld en een wandelroute door de stad uitgewerkt. En kwam tot de conclusie dat we gerust verder kunnen met ons leven als we een halve dag in Belgrado hebben doorgebracht.

Maar: corrigeer me gerust als u dat anders ziet en overtuig me vooral van het tegendeel. Tot die tijd hou ik het er maar op dat Belgrado leuk is voor een dagje. Maar: dan heeft u wel een erg leuk dagje!

Belgrado is de hoofdstad van Servië en was dat ooit van heel Joegoslavië, toen dat land nog bestond. Daarom zou je eerder een grote wereldstad a la Londen of zo verwachten, denk ik. Maar het is een leuke, compacte stad. Tenminste, het centrum. Alles is prima te belopen en dat moet je er vooral ook doen. Of pak een terrasje, ga lekker eten, hang een beetje in het Kalemegdan Park rond. Dat deden wij tenminste. Nieuwsgierig? We hebben het verslag en de foto’s!


 

Reacties zijn gesloten.