Stedentrip Berlijn, Duitsland

Zo, tijd om een bestemming voor kerst 2015 te bedenken. We horen veel enthousiaste verhalen over Berlijn. Heel erg enthousiaste verhalen over Berlijn. Dus onderzoek ik die optie eens verder.

Op zich is het best te rijden. Ware het niet dat wij een ouwe diesel hebben. En Duitsland & ouwe diesels gaan nou eenmaal niet zo goed samen. Helemaal niet, eigenlijk. Gelukkig blijkt dat vliegen niet zo duur is. Als we vanaf Düsseldorf vliegen met Germanwings, zijn we slechts 150 piek kwijt voor 2 retourtjes. Germanwings ja. Van die zelfmoordpiloot ja. Ach, dat overkomt ze vast niet nog een keer, dus volgens mij zitten we goed. Bovendien hoort Germanwings bij onze club en kunnen we zo weer wat airmiles bij elkaar sprokkelen.

We vliegen op kerstochtend vanaf Düsseldorf en slapen de avond ervoor daar vlakbij, in de Holiday Inn. Kunnen we daar mooi onze auto parkeren en worden we met een shuttle gebracht en weer gehaald. Kost ons €63,-. Dan blijven we 2 nachten in Berlijn, in de Best Western bij de Spittelmarkt. Inclusief ontbijt betalen we daarvoor €112,-. Om daar te komen en om ons in de stad te bewegen, gaan we gebruik maken van het openbaar vervoer. Want dat schijnt goed geregeld te zijn. We hebben 2x een CityTour card voor 48 uur nodig en die kost €17,50 per stuk. Zie zo, alle formaliteiten zijn geregeld.

Terwijl om ons heen iedereen zich druk lijkt te maken om kerstkado’s, gourmetschotels en verplicht familiebezoek, maken wij ons druk om wat we allemaal willen gaan zien in Berlijn. We hebben veel tips gekregen, met name van plaatsen waar we zeker dit of dat moeten gaan eten. En iedereen verzekert ons dat het geweldig zal zijn. De verwachtingen zijn dus hoog. Hopelijk niet te hoog…..


Reacties zijn gesloten.