Stedentrip Boedapest, Hongarije

Dat Boedapest een uitstekende bestemming is voor een stedentrip, hoef ik waarschijnlijk niemand te vertellen. Je vliegt er met een low budget maatschappij in 1,5-2 uur naartoe. Het weer is er meestal wel goed en de stad staat bol van mooie plekjes en bezienswaardigheden. Het doet het ook goed bij vriendenweekenden en vrijgezellenfeesten. Or so I’ve been told.

Wij bezochten Boedapest tijdens onze rondreis door Midden Europa. En waren er erg van gecharmeerd. De stad is behoorlijk groot. Je kunt daardoor niet alles te voet doen. Wij namen lekker makkelijk een hop on-tour, gecombineerd met een boottocht over de Donau. Openbaar vervoer schijnt er ook prima geregeld te zijn, dus dat is een prima optie om door de stad te reizen.

De stad bestaat uit twee delen: Boeda en Pest. Deze twee stadsdelen worden gescheiden door de rivier de Donau en waren tot 1873 twee verschillende steden. In dat jaar werden ze samengevoegd tot het huidige Boedapest. Het centrum van de stad met het uitgaansleven ligt in Pest, het rustigere deel van de stad aan de overkant van de Donau is Boeda.

Boedapest hoort zeker in het rijtje Europese hoofdsteden thuis, naast Parijs, Berlijn, Londen en Barcelona. Veel van de bezienswaardigheden staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is er helemaal ingericht op toeristen, met accommodatie en eetgelegenheden voor elk budget. De mensen spreken er goed Engels, dus je kunt je er prima redden als je geen Hongaars spreekt.

Zoals gezegd vonden wij het een fijne stad. En dat lees je verder in het reisverslag en zie je op de foto’s!


Reacties zijn gesloten.