Stedentrip Boekarest, Roemenië

Bij een stedentrip denk je waarschijnlijk niet meteen aan Boekarest. U weet wel, de hoofdstad van Roemenië. Van vroeger op school, toen je dat rijtje uit je hoofd moest leren: “Boedapest, Boekarest, Sofia”. En dan die eerste 2 altijd door elkaar halen. Ik dwaal af. Stedentrip, Boekarest. Dat is namelijk een heel goed idee. Hoewel een complete rondreis door Roemenië nog een beter idee is. Zowel stad als land hebben ons zeer aangenaam verrast.

Boekarest heeft veel mooie gebouwen, leuke straatjes met restaurants en terrasjes en een gezellige sfeer. Je kunt er heerlijk ronddwalen in de oude stad. Dat heeft wel een klein beetje weg van Parijs. Hier vind je de meeste leuke restaurants en terrasjes. Je kunt lekker langs de Dambovita rivier slenteren of genieten van een van de parken. Natuurlijk wil je naar het paleis van Ceausescu. Je vraagt je waarschijnlijk net als ons af hoe dat ook alweer zat.

Boekarest is nou ook weer geen stad om dagenlang door te brengen. Gelukkig heeft het land nog veel meer prachtigs te bieden. Of combineer het met bijvoorbeeld Sofia in Bulgarije. Daar rij je in een dag naartoe. Ook op een dag rijden is Sunny Beach, de populaire badplaats in Bulgarije, aan de Zwarte Zee. He, ik krijg alweer zin om nog een keer te gaan! Nou ja, tot die tijd hebben we de verhalen en de foto’s nog.


Reacties zijn gesloten.