Stedentrip Bremen & Hamburg, Duitsland

Yes, Pasen 2018 staat voor de deur! Nee, we zijn niet opeens gelovig geworden. Pasen betekent voor ons: mini-vakantie. Ideaal voor een stedentrip. Of: 2 steden…

Ik hoor goede verhalen over Hamburg. Dat staat daarom al een tijdje op onze lijst. Nou vinden wij het handig om op vrijdagavond, na het werk, te vertrekken. Zo kun je de zaterdag niet omlummelen en haal je het meeste uit zo’n weekendje weg. Hamburg is alleen nét te ver. Geen nood: we komen langs Bremen. Ook leuk! Gaan we zaterdag eerst Bremen bekijken. En rijden we daarna door naar Hamburg. Dan hebben we de hele zondag voor Hamburg. Misschien dat we ook nog even in Bremerhaven kunnen kijken. Op maandag rijden we dan op ons gemak terug naar huis. Sounds like a plan!

Pasen komt natuurlijk niet als een verrassing, dus ik heb al vroeg in het jaar hotels geboekt. Omdat ze best een stuk duurder kunnen worden als je langer wacht. En omdat ze gratis te annuleren zijn, mochten we ons bedenken. Wat we niet doen.

In Bremen slapen we in het Motel One Hotel, in Hamburg in het Alpha Hotel Garni. Met ontbijt erbij betalen we in Bremen €102,85 voor 1 nacht, in Hamburg €224,- voor 2. Ja, dat is niet heel erg goedkoop, I know. Nu duimen dat het weer een beetje meewerkt. Maart was in elk geval in Nederland niet al te best. Koud, nat en nog een beetje kouder. Bah! Ook dit laatste weekend van maart is het nog niet bepaald zomer. Nou ja, we gaan toch maar. We zijn immers niet van suikergoed.

Nieuwsgierig hoe dat is afgelopen? Lees snel mee en/of bekijk de foto’s!


Reacties zijn gesloten.