Stedentrip Dubai, UAE

Wij zijn dol op de UAE. Dat staat voor “United Arab Emirates”. Of zoals we hier in Holland zeggen: Verenigde Arabische Emiraten. Of zoals de meesten het zullen kennen: Dubai. En omstreken, want Dubai is slechts 1 van de 7 emiraten die binnen de UAE vallen. Wij vinden het er zo leuk, dat we er zelfs al 2x zijn geweest. En dat terwijl we de eerste keer dachten “Dubai? Da’s vast 2 dagen leuk”. Klopt. En nog een beetje langer, zoals bleek. Dus zijn we er 2x geweest. En heel eerlijk zou ik het niet vervelend vinden om er nog eens naartoe te gaan. Of nog tweeds. Of derds. Want deze dynamische stad verandert continue. Het is volgens mij nog lang niet “af” en er komen telkens weer andere leuke of bezienswaardige dingen bij.

En je kunt er best makkelijk naartoe, want Dubai is een handige hub als je op weg bent naar Azië. Het ligt ongeveer halverwege, waardoor het ideaal is voor een stop-over. Als u dus ooit in de gelegenheid bent: doen! Of maak er uw bestemming van en ga dan ook naar de andere Emiraten. En Oman. Ik weet zeker dat dat een heerlijke vakantie wordt.

Voor de UAE geldt wel dat je rekening moet houden met het klimaat. In de zomer is het er bloedheet. Van november t/m maart zijn de beste maanden om te gaan. Oh, misschien dat we er nog eens Kerst gaan vieren. Of Oud & Nieuw; het schijnt dat de jaarwisseling bij de Burj Khalifa, nog altijd het hoogste gebouw ter wereld, spectaculair is.

Verder is het natuurlijk een Moslim-land en als je een beetje respectvol bent, hou je daar rekening mee. Je hoeft echt geen hoofddoek op, maar van vrouwen verwacht men wel dat schouders en knieën bedekt zijn en er geen canyon aan decolleté is… Ik verbaas me namelijk telkens over de respectloze dames die schaars gekleed door de stad huppelen. Ongepast vind ik dat. Ga dan lekker naar de Costa-del-Weetikveel of zo. Je bent te gast in een ander land, dus gedraag je dan als goede gast.

Als je komt om te zonnen dan kun je overigens prima in de beachresorts terecht. Want ja, die heb je daar en daar kun je gewoon in bikini of badpak. En als je alcohol wilt, zoek dan een hotel uit uit een niet-Moslim keten.

Tot zover mijn preek…. Wij vinden Dubai dus helemaal leuk! Nieuwsgierig waarom? Gauw verder lezen dan!


Reacties zijn gesloten.