Stedentrip Dublin, Ierland

Tijdens onze eerste rondreis door Ierland zijn we natuurlijk ook in hoofdstad Dublin geweest. Die eerste keer hebben we de stad uitgebreid bezocht. En dat was erg leuk. Dublin is een heerlijke relaxte stad. Het is natuurlijk ook lekker dichtbij, wat het ideaal maakt voor een Stedentrip. De stad is vrij compact en daardoor goed te voet of op de fiets te bekijken. Of doe lekker makkelijk en neem een hop on-tour.

Over het weer zou ik me niet al teveel zorgen maken. In de 7 keer dat we in Ierland zijn geweest, hebben we eigenlijk altijd goed weer gehad. En ach, een regenbui hoort nou eenmaal bij het land. Dat is dan weer een mooi excuus om een pub in te duiken. De meesten vind je in het Temple Bar District. Of ga naar de Guinness brouwerij. In dit fantastische gebouw leer je hoe het beroemde zwarte bier wordt gebrouwen. Helemaal bovenin kun je het ook proeven, terwijl je een magnifiek uitzicht over de stad hebt.

Als het nog steeds regent, kun je een kijkje nemen in één van de mooiste bibliotheken ter wereld, in Trinity College. Nou, en tegen die tijd is het vast alweer droog. Onze ervaring is tenminste dat als het regent in Ierland, het er niet de hele dag regent.

Wij gaan bij gelegenheid vast nog een keer terug. We zijn nou eenmaal dol op het land en automatisch ook op haar hoofdstad. En ik kan anderen alleen maar aanraden om zeker ook eens te gaan!


Reacties zijn gesloten.