Stedentrip Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik ligt in Dalmatië, een regio in Kroatië. En dat ligt weer aan de Adriatische Zee. En daardoor is het een aanlegplaats voor cruiseschepen. Dat is handig om te weten, want je wilt er liever niet zijn als het “cruiseschip-dag” is. De oude stad is namelijk niet zo groot. Als de cruisekudde wordt vrijgelaten, is het er waarschijnlijk zó vol.

Inderdaad, dat is meteen een tip voor als u Dubrovnik gaat bezoeken. Want dat wilt u. Dubrovnik bezoeken. Dubrovnik is namelijk mooi. Erg mooi. Een ideale bestemming voor een stedentrip. Of, als u toevallig gaat cruisen: een geweldige aanleghaven. Maar dan bent u waarschijnlijk met wat meer mensen. Geeft niet, cruisen is namelijk óók erg leuk, dus dat heeft u er vast voor over.

Ik geloof dat ik een beetje afdwaal…. Waarom Dubrovnik? Omdat het als één van de mooiste steden aan de Adriatische kust wordt beschouwd. De overdrijvers onder ons noemen het zelfs “De Parel van de Adriatische Zee”. Dubrovnik heeft een prachtig oud centrum. Die is compleet ommuurd. En daardoor is het een vestingstad. En hij staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Als u zonder boot naar Dubrovnik gaat, dan is de kans groot dat u in Lapad slaapt. Dat ligt vlakbij en is bijna volledig gericht op het herbergen van toeristen die naar Dubrovnik willen. Met de bus ben je voor weinig en in een zucht in de oude stad. In Lapad heb je een leuke boulevard, kun je prima eten en ook nog lekker zwemmen of zonnen in/aan die Adriatische Zee.

Wat je doet in Dubrovnik is een wandeling over die vestingmuur maken. Die is ongeveer 2 kilometer lang. Of rond, want hij gaat natuurlijk óm de oude stad. Soms istie smal, soms wat breder. Daarom is het een eenrichtingswandeling. Hoe dat er verder uit ziet, moet u maar in het reisverslag lezen. Of bekijk die prachtige oranje daken op de foto’s.


Reacties zijn gesloten.