Stedentrip Ljubljana, Slovenië

In de categorie “Verrassend Leuke Steden” nomineer ik Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Wat een heerlijke stad. Niet te groot, niet te klein, veel mooie bezienswaardigheden, leuke terrasjes en eettentjes. Precies goed. Je kunt er prima rondwandelen of een mooie rondvaart maken over de Ljubljanica, die dwars door de stad loopt. Met de funicular kun je naar het kasteel op de berg, waar je ook nog eens een fantastisch uitzicht hebt.

Ljubljana ligt in het hart van het land, waardoor het een prima uitvalsbasis kan zijn voor uitstapjes het land in. En ook dat is aan te raden, want Slovenië is prachtig. Correctie: het is aan te raden om de rest van het land ook te bekijken. Ik zou Ljubljana niet als basis kiezen. Want daar is het net iets te duur voor. Je betaalt je scheel als je moet parkeren in de binnenstad. Hapjes en drankjes zijn van hetzelfde prijsniveau als aan onze kant van Europa. Nee, voor een voordelige stedentrip moet je hier niet zijn. Wel voor een heerlijk relaxt weekend in een gezellige stad.

Wij bezochten Ljubljana tijdens onze rondreis door Midden Europa. Wat we er precies hebben gedaan en gezien lees je verder in het reisverslag en zie je op de foto’s!


Reacties zijn gesloten.