Stedentrip Los Angeles, California

Ik heb een zwak voor Los Angeles. Komt misschien omdat er aardig wat familie woont. Daardoor hebben we de stad vooral ook als woonplaats leren kennen. Als toeristische plaats is het niet de meest geweldige stad. Ja, je hebt er een aantal iconen van bezienswaardigheden. Hollywood natuurlijk en Beverly Hills. En Santa Monica met de gezellige pier.

Hou je van pretparken, dan zit je hier helemaal goed: er zijn natuurlijk de Universal Studios en Disneyland. En nog een aantal meer. Maar om nou te zeggen dat het een mooie stad is… Of gezellig… Het is geen San Francisco en al zeker geen Chicago of New York. Er is geen leuk centrum en openbaar vervoer is, vergeleken met die andere steden, niet gericht op toeristen. Zonder auto begin je er niet zoveel.

Maar toch: ik heb een zwak voor Los Angeles. We zijn er dan ook al vaak geweest. Meestal voor familiebezoek, maar we pakten vaak ook een bezienswaardigheid mee. Of gebruikten het als basis voor andere bezoekjes. Je zit in ongeveer 2 uurtjes rijden in San Diego. Vanuit het havengebied rond Long Beach kun je de boot naar Catalina Island nemen. En het is de start – of het einde – van de prachtige route over de Highway 1.

Wil je Los Angeles als uitvalsbasis gebruiken, bedenk dan wel dat het verkeer er een ramp is. Maar als je niet rond de spits op pad hoeft, heb je er misschien minder last van. En wil je weten wat wij er allemaal beleefden? Het staat in de reisverslagen en is te zien op de foto’s! 

Reacties zijn gesloten.