Stedentrip Madrid, Spanje

Okay, heel eerlijk: de hoofdstad van Spanje kon ons niet zo bekoren. Je hebt in Spanje veel leukere steden, waar je je prima een (lang) weekend kunt vermaken. Barcelona, Valencia, Sevilla: veel leukere bestemmingen. Nou hadden wij ook wel slecht weer, toen we er tijdens onze rondreis in december 2021 waren. Maar dat was niet waarom we het niet zo vonden. Er zijn zat steden die ook bij slecht weer mooi of gezellig zijn.

Niet dat je je in Madrid niet kunt vermaken hoor. Er zijn zeker wel mooie bezienswaardigheden. Het koninklijk paleis, dat met zijn 135 km2 oppervlakte het grootste Koninklijke paleis ter wereld is. Of de prachtige kathedraal ertegenover. De Calle Mayor is een leuke straat om af te struinen en dan kom je vanzelf bij het leuke plein Plaza Mayor. Er is nog een mooi park, Park Retiro. Dat hebben wij niet gezien, omdat we weinig zin hadden daar in de regen doorheen te wandelen.

Madrid is ook gemakkelijk te bereizen. Het metronetwerk is erg goed en goed betaalbaar. Op de website van het metrobedrijf kun je een toeristische metrokaart downloaden. Dan zie je gemakkelijk met welke lijn je bij welke bezienswaardigheid komt. En het is nog goed betaalbaar ook. Wij betaalden in 2021 €8,40 voor een dagkaart, waarmee je op alle lijnen kunt stappen en zo vaak je wilt. De metrostations zagen er ook schoon en veilig uit.

Vooruit, Madrid is toch wel een leuke bestemming. Vooral als je toch in de buurt bent. Combineer het bijvoorbeeld met Toledo – schitterende stad – of een van de andere prachtige plaatsjes in de buurt, zoals Segovia en Cuenca. Dat deden wij in elk geval en in het reisverslag lees je hier alles over!


Reacties zijn gesloten.