Stedentrip Moskou, Rusland

Al jaren staat Rusland hoog op mijn bucketlist. Want lang, lang geleden werkte ik bij Denz Holland, een handelsfirma dat zaken deed met Rusland & de Baltische Staten. En daardoor ben ik erg nieuwsgierig geworden naar die landen. Vooral omdat ik als klein meisje een heel ander beeld had van Rusland. Met “dank” aan de meester op de basisschool. Die deed me geloven dat het communistische Rusland bestond uit soldaten, asfalt en afzettingen met prikkeldraad. De videoclip van Elton John bij zijn hit Nikita hielp ook niet echt om dat beeld te ontkrachten.

Gelukkig is dat beeld in de jaren daarna aardig bijgesteld. En nu wordt het tijd om met eigen ogen te gaan kijken. Rusland heeft 2 major cities: Moskou en Sint-Petersburg. We hebben ze allebei bezocht op onze rondreis China-Rusland in 2017.

Iedereen zegt dat Sint-Petersburg de mooiste van de 2 is. En dat klopt. Het is een prachtige stad, met schitterende gebouwen. Alles netjes opgeknapt en schoongepoetst. Erg mooi. Moskou? Moskou leeft! Als Sint-Petersburg Washington DC is, dan is Moskou New York. Moskou is mooi & lelijk. Je kunt door een onooglijke straat lopen en dan opeens een prachtig kerkje zien. Wat mij betreft heeft het veel meer sfeer.

Moskou is de hoofdstad van het immense Rusland. Hier zetelt ook het parlement. Inderdaad, in het Kremlin. Op het Rode Plein. Er wonen ongeveer 12 miljoen mensen in Moskou. Da’s best veel. Blijkt ook uit het verkeer, want dat is gewoon een ramp.

Dwars door de stad loopt een rivier, de Moskva. Omdat je soms aan de ene, soms aan de andere kant van de stad wilt zijn, zijn er zo’n 50 bruggen over de rivier gemaakt. Het leuke van zo’n rivier is dat je er overheen kunt varen. En dat is een aanrader, want dan zie je de stad ook met een andere blik. Zo heb je bijvoorbeeld perfect zicht op het immense Kremlin en zie je het schitterende Kotelnicheskaya gebouw in vol ornaat.

Heel veel te zien, dus wij zijn heel benieuwd! U ook? Lees dan onze belevenissen, of bekijk de foto’s:


Reacties zijn gesloten.