Stedentrip Rotterdam

We geven het toe. Wij zijn dol op Rotterdam. Zo, dat is er uit. Want ja, we zijn allebei geboren Amsterdammers. En ja, dan hoor je blijkbaar een hekel te hebben aan Rotterdam. Maar toch: wij zijn dol op Rotterdam! En op Rotterdammers, die vinden we ook best leuk. Lekker recht voor zijn raap met droge humor.

Ik heb er ongeveer een jaar lang elke vrijdag gewerkt, om de hoek van de Blaak. En elke keer als ik langs de Maasboulevard reed, dacht ik: “Wat is het toch een mooie stad!”. Als je net als ik iets met architectuur hebt, zit je hier goed. Of als je van een multi-culti sfeertje houdt. Of van bijzondere evenementen. Of lekker eten. Of…. Zoveel te doen!

De eerste keer dat ik in Rotterdam kwam, was de Erasmusbrug nog niet zo lang klaar. Ik ging toen met een vriendin lunchen bij Hotel New York. Een geweldig gebouw, op een geweldige locatie. Vanaf toen was ik verkocht.

We zijn er nu verschillende keren geweest, soms een dag, soms een weekendje. Zo heb ik er een stadswandeling gemaakt met een stel collega’s & een gids en kwam op hele bijzondere plekjes, die je normaal als niet-Rotterdammer niet zo gauw ziet. We zijn een dagje naar de SS Rotterdam geweest, toen daar een tentoonstelling was van mijn favoriete natuurfotograaf Frans Lanting. We hebben er een keer de Kerstdagen en ook Oud & Nieuw doorgebracht.

Ja, wij zijn dol op Rotterdam. Nieuwsgierig? Dan op naar het reisverslag en de foto’s!


Reacties zijn gesloten.