Stedentrip San Diego California

California heeft grofweg 3 grote steden die in aanmerking komen voor een stedentrip: Los Angeles, San Francisco en San Diego. LA bezoek je voor films & fun. Hier heb je de tv-studio’s, pretparken en natuurlijk Hollywood en Beverly Hills. SanFran bezoek je vanwege de landmarks: de Golden gate Bridge, de Cable Cars, de huizen aan het steile Nob Hill en Fisherman’s Wharf. Tussen beide steden liggen de nationale parken en de fantastische Highway 1, de route langs de kust.

San Diego valt daardoor vaak een beetje buiten de boot. En dat is erg jammer, want ook San Diego is een prachtige stad en uitermate geschikt voor een stedentrip. Het ligt vlakbij de grens met Mexico en je merkt de Mexicaanse – of eigenlijk Spaanse – invloeden. Dat zie je bijvoorbeeld in Old Town, waar de Spanjaarden de eerste missiepost stichtten. Je vindt hier ook een gigantische marinebasis. Daar mag je als toerist natuurlijk niet rondwandelen. Je kunt wél het inmiddels gepensioneerde vliegdekschip USS Midway bezoeken.

Er is een indrukwekkende brug, de Coronado Brug. Die brengt je naar Coronado Island. Daar kun je het prachtige Coronado Hotel bewonderen. Of gewoon lekker genieten op het strand. In downtown San Diego is het Gaslamp Quarter, het uitgaansgebied van de stad. Voor wie het wat rustiger wil doen, is er het prachtige Balboa Park. Dat ligt aan de rand van de San Diego Zoo en is zoals gezegd erg mooi. Je vindt er musea, een botanische tuin en mooie bouwwerken.

Nou, u begrijpt het vast al: wij zijn fan van San Diego. Een aanrader voor een stedentrip, getuige ook de foto’s en reisverslagen:


 

Reacties zijn gesloten.