Stedentrip San Francisco, California

Als er één stad in Amerika geschikt is voor een stedentrip, dan is het natuurlijk San Francisco. Nou ja, en New York. En Chicago. Oh, en San Diego. Maar vooral: San Francisco. Zeer geschikt voor toeristen. Het is ook lekker handig tijdens een vakantie naar West Amerika, want je kunt er makkelijk je reis beginnen of eindigen. Dan begin je bijvoorbeeld in SanFran en eindig je in LA. Of andersom.

San Francisco heeft natuurlijk de bekende landmarks: de Golden Gate Bridge, de Cable Cars en de kleurige huizen aan het steile Nob Hill. Die Golden Gate verveelt trouwens nooit, kan ik u verzekeren. Je kunt hem van verschillende kanten bewonderen, want er zijn aan verschillende kanten parkeerplaatsen. Wat ook nooit verveelt: Fisherman’s Wharf. Als we daar zijn, zullen we zeker stoppen voor een clam chowder in een bread bowl.

De zeehonden bij Pier 39 zijn ook altijd leuk om een tijdje naar te kijken. En zo heb je veel bezienswaardigheden in en om de stad. Je kunt je er prima een lang weekend vermaken.


 

Reacties zijn gesloten.