Stedentrip Seattle, Washington

helemaal links bovenin Amerika, in de staat Washington, ligt Seattle. De stad van de Space Needle. Daar kun je in en dan heb je een geweldig uitzocht over de stad. Zo zie je dat er nog veel meer is dan alleen die naald. Het is namelijk ook de stad van de muziek. Inderdaad, van de muziek. Een aantal grote namen komen hier vandaan. Wat dacht u van bijvoorbeeld Nirvana, Pearl Jam en de Foo Fighters? Inderdaad, de wat stevigere muziek; hier ontstond namelijk grunge. In het fantastische gebouw van het EMP museum leer je meer over de popgeschiedenis.

Wat wij erg leuk vonden in de stad, was  Pike Place Market, één van de oudste publieke boerenmarkten in de Verenigde Staten. Er is van alles te zien, te kopen, te proeven en te eten. Speciale attractie hier is de viskraam, waar het personeel elkaar de vissen toegooit, liefst over de hoofden van het publiek heen.

Aangezien Seattle aan het water ligt, kun je het ook prima vanaf het water bekijken. Dan heb je een prachtig zicht op de skyline van de stad. Nou ja, kijk anders zelf maar op de foto’s, of lees het reisverslag:


 

Reacties zijn gesloten.