Stedentrip Shanghai, China

Shanghai is de grootste stad in China. Er wonen maar liefst 24 miljoen mensen. En een beetje. Als je komt aanvliegen zoals wij deden tijdens onze rondreis door China in 2017, zie je dan ook vooral hoogbouw. Best lelijk eigenlijk. Maar laat je daardoor niet afschrikken, want Shanghai is alles behalve lelijk!

Het bekendste deel van Shanghai is waarschijnlijk The Bund. Of eigenlijk ook Pudong, er tegenover. In Pudong staan namelijk de wolkenkrabbers die de beroemde skyline van Shanghai vormen. The Bund en Pudong worden van elkaar gescheiden door de Huangpu rivier. Aan de kant van The Bund is een gezellige en mooie promenade gemaakt. Daar wandel je langs de mooie oude gebouwen die er ergens tussen 1880 en 1940 zijn neergezet. Het ziet er dan ook Koloniaal uit.

Aan de overkant van de rivier zie je dus de wolkenkrabbers van Pudong. Tot 1990 had je hier boeren en hun akkers. Nu heb je er onder andere het 1 na hoogste gebouw ter wereld, de Shanghai Tower. Maar dat is niet de meest opvallende en bekendste toren. Een bekender beeld is die van de tv-toren, de Oriental Pearl Tower. De toren met de grote bollen zie je in elke skyline-foto van Shanghai.

Met een wandeling over de promenade ben je niet klaar met deze stad. Het heeft nog veel meer te bieden. Yuyuan Garden is bijvoorbeeld een erg leuke buurt met een prachtige oude tuin. Lekker winkelen doe je op Nanjing Road. En wil je van The Bund naar de Oriental Pearl Tower, dan neem je de grappige tunnel onder de Huangpu door.

Er is genoeg te zien en te doen. Je kunt je hier zeker een paar dagen vermaken. Benieuwd wat wij er deden? Lees dan ons reisverslag of bekijk de foto’s!


Reacties zijn gesloten.