Stedentrip Singapore

Singapore is zowel een land als een stad. ’t Is niet erg groot, zoals op de kaart hierboven blijkt: je ziet het niet eens. Het bungelt onderaan Maleisië. Singapore staat vooral bekend als ideale stop-over bestemming. Als je vanuit Europa op weg bent naar Australië of Nieuw Zeeland, is Singapore een logische tussenstop. Tja, en ons motto is: als je er toch bent of in de buurt bent…

Wij maakten in 2015 een cruise die in Singapore begon. Dus zijn we er een paar dagen van tevoren naartoe gevlogen, zodat we eerst de stad konden bewonderen. En dat was superleuk!

We hebben ook een soort van connectie met het land. Andy’s vader heeft er jaren als expat gewerkt en gewoond, als ingenieur in de oliebusiness. Hij vond het dan ook geweldig dat we er naartoe gingen. En wij zijn blij dat we onze avonturen nog met hem hebben kunnen delen, aangezien hij later dat jaar is overleden.

Singapore is een keurige stad waar een prettige sfeer hangt, vinden wij. Als je van architectuur houdt, zit je er goed. Of als je van shoppen houdt. Of van lekker eten. Daarvoor kun je terecht bij de diverse Hawker centers. Zo noemen ze de verzameling eetstalletjes die je her en der in de stad vindt.

De temperatuur is misschien wel een dingetje, want het is er erg heet en vochtig. En het kan er veel regenen, vooral tussen november en januari. Beste reistijd is daarom februari t/m oktober. Maar ook dan kan er een flinke stortbui vallen, zoals wij ook elke dag hebben meegemaakt.

Nieuwsgierig naar onze belevenissen? Lees er alles over in het reisverslag of bekijk de foto’s!


Reacties zijn gesloten.