Stedentrip Vancouver, Canada

Eigenlijk heb je niet zo heel veel grote steden in Canada. Tenminste niet die in aanmerking komen voor een leuke stedentrip. Als je bedenkt dat het het op 1 na grootste land ter wereld is… Aan de oostkust heb je er een paar. Maar of die direct uitnodigen voor een stedentrip? Quebec is leuk hoor, maar niet zo heel groot. Montreal is ook nog wel te doen, hoewel wij er niet zo van gecharmeerd waren. Dan heb je nog Toronto en hoofdstad Ottawa. Om een of andere reden kan ik niet zeggen dat me dat aanspreekt voor een bezoek. We zijn er dan ook nog niet geweest.

Dat was de oostkant. Tussen oost en west heb je niet echt steden die in aanmerking komen. Dan heb je aan de westkant eigenlijk alleen Vancouver. Dat is meteen wel een leuke stad, die geschikt is. Oh, ik laat me trouwens graag overtuigen dat ik het verkeerd zie en dat er veel meer leuke steden in Canada zijn, geschikt voor en stedentrip. Maar voorlopig was het dit wel, wat mij betreft.

Vancouver dus. Wij bezochten deze stad aan het einde van onze cruise van Alaska naar Vancouver. Het ligt aan de Straat van Georgia en je zou zo door kunnen varen naar Seattle in Washington, USA. Aan dat water ligt een mooi park, het Stanley Park. Wij waren maar kort in de stad en namen voor het gemak een hop on-bus. Zo kregen we een sneak preview van wat de stad te bieden heeft. En dat zag er goed uit! Wij moeten zeker nog eens terug. Wilt u ook een korte impressie krijgen, lees dan het reisverslag of bekijk de foto’s:


 

Reacties zijn gesloten.