Stedentrip Washington DC, USA

Washington DC. De hoofdstad van de USA. DC staat voor District of Columbia. Da’s een federaal gebied dat enkel DC huisvest. Het is dus geen staat. En ligt niet in een staat. Want anders zou die staat invloed hebben op de hoofdstad. En dat willen we niet.

De stad heeft een oppervlakte van 177 m2 en er wonen ongeveer 350.000 mensen. Da’s best veel. En dan hebben we het niet over de mensen die rondom DC wonen, zoals in Arlington (neef Steve) of Fairfax (vroeger nicht Magda). Of al die toeristen die er jaarlijks komen. Toeristen, want DC is vooral LEUK. Er is zoveel te zien en te doen, daar ben je rustig een paar dagen zoet mee.

Natuurlijk kennen we het Capitool, het Witte Huis, het Pentagon en alle prachtige monumenten die de stad rijk is. Of de militaire begraafplaats Arlington, met al die witte kruizen. Maar er is nog veel meer. Zoals de vele musea, waarvan de meeste gratis toegankelijk zijn. De rivier de Potomac, die eindigt in het fantastische nationale park Great Falls. En buurten als Chinatown. Genoeg te zien en doen; wij hadden er 2 superleuke dagen!


Reacties zijn gesloten.