Tsjechië

Eigenlijk niet zo ver van Nederland: Tsjechië. Bij de meesten vooral bekend vanwege de hoofdstad Praag. Een dagje rijden en dan ben je er. Ideaal voor een stedentrip. Het land zelf heeft ook genoeg te bieden. En dat het hele jaar door. In het Reuzengebergte kun je in de winter genieten van de wintersport. De rest van het jaar zijn er de leuke steden, mooie natuur en natuurlijk Praag.

Wij waren in 2008 voor het eerst in Tsjechië. In april, in het wintersportgebied. Onze conclusie: ga niet na het wintersportseizoen naar het wintersportgebied in Tsjechië. We kregen het idee dat ze die toeristen wel even helemaal zat waren. En toen kwamen wij… We zijn toen ook een dag naar Praag geweest. En vonden het niet zo. Dat lag vooral aan sfeer & omstandigheden, maar toch.

Nu blijkt dat wij de enigen zijn die Praag niet zo leuk vonden. Tenminste, iedereen die ik spreek die er is geweest, is enthousiast. Daarom hebben we het een tweede kans gegeven. Op onze rondreis naar Polen in 2021 kwamen we er namelijk op de terugweg langs – we waren met eigen auto. Benieuwd of het nu wel is bevallen en waarom we het in 2008 minder vonden? Het staat allemaal in de verslagen. En er zijn natuurlijk de foto’s:


 

Reacties zijn gesloten.