Verenigde Arabische Emiraten (UAE)

Wij zijn dol op de UAE. Dat staat voor “United Arab Emirates”. Of zoals we hier in Holland zeggen: Verenigde Arabische Emiraten. Of zoals de meesten het zullen kennen: Dubai. En omstreken, want Dubai is slechts 1 van de 7 emiraten die binnen de UAE vallen. Wij vinden het er zo leuk, dat we er zelfs al 2x zijn geweest. En dat terwijl we de eerste keer dachten “Dubai? Dat is vast 2 dagen leuk”. Klopt. En nog een beetje langer, zoals bleek.

Wat ook leuk is: die andere emiraten! Dat zijn er dus 7 en die hebben elk hun eigen Emir. Dat is de baas. Ook wel Sjeik genoemd. Die van Dubai kwam op het lumineuze idee om van zijn emiraat een pretparadijs te maken. Hij zag de bui namelijk al hangen, met die olie waar toch ook eens een eind aan komt. Hij heeft er flink wat geld & moeite tegenaan gegooid en nu kent heel de wereld Dubai.

In 2016 stond deze stad op #4 van meest bezochte steden ter wereld. Wij waren er in 2015 voor het eerst. Toen was het de laatste aanleghaven van onze cruise van Singapore via India en Oman naar Dubai. Dus hebben we de stad bekeken. En zijn we ook een dagje naar Abu Dhabi geweest. Dat is 1 van die andere emiraten.

Nou, en toen bleek dat je je best in de UAE kunt vermaken, want we hebben in 2015 niet alles gezien wat we wilden zien. Daarom hebben we in 2017 een nieuwe poging gedaan. Niet alleen een stedentrip naar Dubai, maar ook een roadtripje door de andere emiraten en naar Oman. Oh, en vooraf waren we nog even in de Oekraïne. In Kiev en Tsjernobyl, om precies te zijn. Logisch toch?! Van beide reizen is er natuurlijk een reisverslag. En foto’s:

Have fun!


Reacties zijn gesloten.