Weekendje Middelburg

Drogist Kruidvat Fletcher Hotels hebben samen een actie: een overnachting in een deelnemend hotel voor slechts €9,95 per persoon. Daar komt per boeking nog 5 piek administratiekosten bij en dan betaal je €25,- voor een nachtje op hotel met zijn 2-en. Dat lijkt ons wel wat, dus ik heb er een aantal aangeschaft. En daarmee gaan we een weekendje naar Middelburg. In de winter…

Zaterdag 24 januari vertrekken we. Iets later dan de bedoeling is en dat komt omdat er ’s ochtends nog sneeuw ligt. En ik eerst boodschappen moet doen. En ik niet rij met sneeuw. Gelukkig is de sneeuw snel weg.

Rond half 4 zakken we af naar Zeeland. Da’s maar 1,5 uur rijden, dus daar zijn we zo. Ons hotel is het Fletcher Hotel Du Commerce. Klinkt chique, valt alleszins mee. Het is namelijk best wel vergane glorie. De mooie markiezen die je op elke reclame foto van dit hotel ziet, zijn bijvoorbeeld verwijderd. Voor wij kunnen inchecken, wachten we even tot de Poolse heren voor ons klaar zijn.


Station Middelburg

Middelburg

Dan naar onze kamer, die ijskoud is. Jammer dat ze de kachel niet even hadden aangezet, in de wetenschap dat we zouden komen. En die kachel kan het ook maar amper aan. Komt misschien door het enkel glas of de dunne wandjes. In de badkamer is geen kachel. En da’s koud aan de billen, zo in de winter. Ook is het onwijs gehorig. Dat, of boven ons is inderdaad een wandelvierdaagse aan de gang…


Middelburg

Ons hotel

Anyhow, voor vanavond hebben we onszelf hamburgers beloofd. Bij de Middelburger. Want die beweert de lekkerste te hebben. En het is ook erg lekker. Mijn mediterraanse burger smaakt heerlijk. Andy had De Middelburger besteld, met shoarma en een opleukfrietje erop. Volgens de bedienmeneer lijkt het geheel op een kapsalon. Geen idee hoe dat eruit ziet.

Als Andy zijn burger heeft ontvangen, zien wij er ook geen kapsalon in. Maar dat kan aan ons liggen. Eigenlijk ziet Andy er ook geen shoarma in. Of een opleukfrietje. Ik Google de menukaart even tevoorschijn. Ah, dit is ook niet de Middelburger, het is de Hot & Spicy! Vandaar de bijgeleverde Madame Jeannetjes. Als we het even navragen, blijkt dat we gelijk hebben.


Middelburg

Middelburg

En is een mysterie opgelost, want aan een andere tafel was er een Middelburger teveel en een Hot & Spicy te weinig. Duizend maal excuus. Ach, geeft niets, het was toch wel lekker. We nemen nog een Ben & Jerry’s na en gaan betalen. Hmm, niet goedkoop, 40 piek voor 2 hamburgers, 2 ijsjes en 2 glazen drinken…


Kloveniersdoelen

Modern Middelburg

We wandelen rustig via het centrum en langs het kanaal terug naar ons hotel. En na die wandeling hebben we eigenlijk nog wel plek voor een kopje koffie met een gebakje. Gelukkig kunnen we dat in ons hotel krijgen. Dan naar onze kamer. We proberen een filmpje te kijken, maar die is saai en wij zijn moe, dus gaan we niet te laat slapen. Gelukkig zijn de bedden wel prima!

Voor 11,50 per persoon heb ik ontbijt bijgeboekt. Dus gaan we de volgende ochtend eens lekker ontbijten. De zaal waar het ontbijt klaar staat lijkt niet berekend op het aantal gasten. Het zit bommetje vol. Dus is ook de voorraad snel op. En hoewel er een meisje telkens de voorraad checkt, blijkt dat niet perse te leiden tot aanvullen. Dat is irritant.


Mooie stad hoor

Even relaxen

Als er weer nieuwe gekookte eitjes aankomen, neem ik er eentje. Die is nog loei heet en duidelijk niet geschrokken, want pellen blijkt een uitdaging. We gaan maar snel inpakken en uitchecken, want dit is niet bepaald een hotel waar we nog langer willen blijven.


Middelburg

Middelburg

Voor de broodnodige beweging heb ik een mooie stadswandeling uitgeprint. Nou ja, dat die mooi is moet natuurlijk nog blijken. Als we de bagage in de auto hebben gegooid, gaan we op pad. Middelburg is een mooie stad. Er loopt een gracht omheen en aan die gracht staan allemaal prachtige pandjes. Het doet me aan Groningen denken. Zal wel zelfde bouwjaar, zelfde bouwstijl zijn.

We hebben het in elk geval prima naar ons zin. En we hebben weer eens strontmazzel met het weer! Want hartje winter hebben wij een prima dag getroffen. Het is droog en het vriest niet, dus perfect weer voor zo’n stadswandeling.


Schattig hofje

Vrolijke hondenpoep

Over stront gesproken… Je moet hier goed uitkijken waar je loopt, want overal ligt hondenstront. Een bewoner heeft zich er blijkbaar ook aan gestoord, want op een deel van onze route zijn de drollen prachtig roze gespoten. Kijk, dat valt tenminste op. Hoewel de hondenbezitters natuurlijk gewoon de stront hadden moeten opruimen. Duidelijke boodschap, lijkt mij!

We hadden de tip gekregen om in Vlissingen naar de giga tankers te gaan kijken. Dus dat doen we, zo zijn wij. Na onze wandeling pakken we de auto en rijden naar Vlissingen. Eerst kijken we bij strand & duinen. Daarna rijden we naar de Vlissingse boulevard. Waar we op een verwarmd en overdekt terras eens een lekker kopje koffie nemen. En inderdaad de huge tankerboten voorbij zien varen.


Vlissingen

Vlissingen

We rijden nog een rondje door het dorp, dat er ook gezellig uitziet, en toeren dan een stukje verder. Naar de Belgische kust. Om daar te komen gaan we niet met het veer naar Bleskens. Want die blijkt niet voor auto’s te zijn. Shoot. Er zit niets anders op dan de tunnel naar Terneuzen te nemen. Da’s een toltunnel en kost 5 euro one way.


Vlissingen

Vlissingen

We toeren lekker langs de kust, kijken in Knokke-Heist en toeren weer terug naar Terneuzen. Weer door die tunnel, dus weer 5 piek. Waarom, vraagt u zich af? Oh, omdat we voor vanavond hebben besproken bij restaurant Bandoeng in Oost-Souburg. Dat vlakbij Middelburg ligt. En voor gisteravond geen plek meer had, tenminste niet op een tijdstip dat wij zouden willen eten. Daarom hebben we voor vanavond gereserveerd.


Vlissingen

Vlissingen

Waarom? Oh, omdat het als beste Indische restaurant van Nederland is gekozen. We hebben dus hoge verwachtingen! Die verwachtingen komen helaas niet uit. Zie onze recensie…

Thuis praten we nog even na over dit weekend. Dat was heerlijk en we hebben genoten. Middelburg is een leuke stad, Vlissingen met de boulevard gezellig; een geslaagde trip!

Reacties zijn gesloten.