Dagje Biesbosch

Wij wonen vlakbij de Biesbosch. Dat is een nationaal park. En een beschermd natuurgebied. En één van de weinige zoetwater getijdengebieden van Europa. Ja, ik heb ook geen idee wat dat betekent. Klinkt als een geniaal Scrabble-woord, 3x de woordwaarde.

Wat ik wel weet is dat er erg veel water is. Daarom kun je de Biesbosch het beste per boot bekijken. Die hebben wij niet. Maar die kun je huren. Van roeiboot tot rondvaartboot, je kunt er voor van alles terecht. Wij vinden de rondvaartboot leuk. Vooral als het warm is. Als het erg warm is. Want dan is het op het water heerlijk. En dan word je ook nog een beetje bruin, dus wat wil je nog meer.

Vanuit Drimmelen organiseert De Zilvermeeuw rondvaarten. Die zijn er in allerlei soorten en maten. Zo hebben wij al verschillende tochten gemaakt. De “gewone”, op een warme zomerzondagmiddag (ook een leuk Scrabble-woord). En een keer met moederdag. Toen hebben we een brunchtocht gemaakt, met een heerlijk buffet aan boord.

En een keer met de hele familie. Dat was toen Andy’s Oma 100 werd. Toen hebben we een boot afgehuurd voor een tocht door de Biesbosch, met onderweg een Indisch buffet. Want de familie is Indisch. En Oma hield van Indisch eten.

Je kunt daarom best stellen dat wij rondvaarten door de Biesbosch leuk vinden. En ik bedenk me nu dat het alweer even geleden is. Dus misschien moeten we binnenkort maar weer eens gaan!

Reacties zijn gesloten.