Who’s Elvis?

Dit is Elvis. Sinds 2010 is Elvis onze mascotte. Hij gaat mee op al onze reizen en zit dan op het dashboard. Kan hij mooi naar buiten kijken. Als we zelf geen auto hebben, dan hangt hij aan mijn rugzak. In een doorzichtig zakje, vanwege dat kijken.

Waarom Elvis? We vonden hem in 2010, op onze rondreis door Amerika. Onderweg hadden we een nieuwe huurauto nodig, omdat de oude stuk was gegaan. Er rammelde iets in die nieuwe auto. Dat bleek een klein poppetje te zijn, een wasbeertje. De stad waar we de auto’s omwisselden en Elvis vonden was Memphis, Tennesee. Inderdaad, de geboorteplaats van…. Daarom Elvis!

Elvis gaat dus altijd mee, op het dashboard. Tot die keer dat we in een ik-weet-niet-meer-welk warm land waren en hij een beetje smolt voor de voorruit… Okay, slecht idee. Dan maar altijd in het zakje aan mijn rugzak. Nou is die rugzak best groot en soms zwaar. Daarom neem ik ‘m niet altijd mee als we op pad gaan. Ook sneu voor Elvis, want dan ziet hij alleen nog maar vliegvelden en hotelkamers.

Op onze rondreis door Afrika in 2023 besloot ik om het zakje aan mijn camera te hangen. Want de camera gaat natuurlijk overal mee naartoe, dus Elvis ook weer. Blijkbaar zat het zakje niet goed dicht, want ergens onderweg is Elvis eruit gevallen. Of ontsnapt, dat kan ook. Hoe dan ook, Elvis had left the building. Een triest moment.

Gelukkig bestaat er zoiets als Google Lens en Ebay. Met de eerste zocht ik naar Elvis op het internet en via Ebay vond ik er eentje! Het koste wel een godsvermogen die naar Nederland te halen. Hij komt uit Canada en kostte $0,75. De verzendkosten waren $21,00. En of dat niet genoeg was, moest ik ook nog eens €6,15 inklaringskosten betalen. Voor een poppetje van 75 cent… Maar goed, we hebben weer een Elvis. Wel een maatje kleiner dan de oude, dus noemen we deze Soe – Son Of Elvis.

Nu een beter zakje voor hem maken en dan kan hij weer mee als mascotte op onze reizen!

Reacties zijn gesloten.