Dagje toeren door Limburg

Hèhè, het is eindelijk weer eens lekker weer! Na een extreem koud einde van april is de eerste dag van mei lekker zonnig en bijna warm – 14 graden of zo. Dus gaan we er lekker op uit!

Volgens planning vertrekken we om 11 uur half 12 12 uur half 1 voor een rondrit door het Limburgse land.

Dat begint een beetje trubbelig, want blijkbaar heeft het inpandige entertainment-ding in onze Kia Optima een weekendje vrij. Het ding is compleet vastgelopen. Beetje vervelend, want dat betekent dat de navigatiemiep er ook niet is.


Station Meerssen

Station Meerssen

En aangezien mijn route bestaat uit een vaag overzichtje in mijn reisgids Capitool Nederland, is dat best lastig. Weet je wat? Let’s do it the old fashion way: op gevoel en met behulp van de borden!


Maastricht

Maastricht

We rijden eerst richting Maastricht en slaan af naar Meerssen, om daar de route door het Limburgse Heuvelland op te pikken. Die route loopt door Maastricht naar Eijsden, via Noorbeek en Slenaken naar Vaals, via Gulpen en Margraten naar Valkenburg en terug naar Meerssen. En dan zijn we zo’n 80 kilometer op pad. Vanaf Meerssen geteld dan.


Limburgs Heuvelland

Limburgs Heuvelland

Het eerste stuk is een beetje lastig, zo zonder navigatie. Toch lukt het om Maastricht te bereiken. Daar waren we van plan iets te gaan eten. Maar terwijl we dwars door de stad rijden, zien we dat dit een erg leuke stad is. Het is er ook druk, waarschijnlijk door het mooie weer waar we al zo lang op wachten. In plaats van te stoppen voor een hapje besluiten we dat deze stad leuk genoeg is om eens een weekend door te brengen. Dus rijden we verder.


Limburgs Heuvelland

Limburgs Heuvelland

Vanaf Eijsden wordt het landschap echt interessant. Raar idee dat dit heuvelland ook Nederland is, want het ziet er on-Nederlands uit. Mooi hier! We toeren lekker tot we in Vaals komen. Daar gaan we natuurlijk naar het drielandenpunt. Of eigenlijk naar de uitkijktoren er net voor. Want daar zit een restaurant. Aangezien we honger hebben en moeten plassen, vinden we dat een prima stopplaats. Het zit er lekker, buiten op het terras. Wat wel jammer is, is dat we er pas thuis achter komen dat we nog even door hadden moeten rijden, want het echte punt ligt een stukje verder….. Ach, dan gaan we toch nog een keer terug!

Toeren wij nog even verder, want het is stiekem al 5 uur geworden. Terug in Meerssen doet de navigatiemiep het inmiddels weer prima en die stuurt ons van Meerssen binnendoor via Weert naar Eindhoven. En zo zijn we rond half 8 weer thuis. Heerlijk dagje!

Reacties zijn gesloten.