Malta

Op onze “Been there”-lijst van Europa missen nog een paar landen. Zoals Malta. Maar niet voor lang! Voor een weekje tussendoor gaan we naar dit kleine landje in de Middellandse Zee. Het hangt zo’n beetje tussen Sicilië en Tunesië in. Ooit een Britse kolonie, sinds 1974 een zelfstandig land. De Republiek Malta bestaat uit meerdere eilanden. Malta en Gozo zijn de grootste. Dan heb je nog Comino en Manoel Island en 4 onbewoonde eilandjes.

Klinkt veel, maar is bij elkaar slechts 316 km2. Dat is bijna 132 keer kleiner dan Nederland. En dat is al niet groot. Kun je je er dan wel een week lang vermaken? Ik denk het wel. En niet alleen met stappen, zee & zuipen. Dat schijnt in de plaats St. Julian populair te zijn. Dat laten we dus links liggen.

Terwijl ik de reis aan het uitstippelen ben, zucht vriendinne-kind Linda dat ze niet weet wat ze met de vakantie zal doen. Ze overweegt een reis voor singles, maar ziet dat toch eigenlijk niet zo zitten. Ondertussen kom ik voor Malta zowel hotels als appartementen tegen. Appartementen met meerdere slaapkamers. Voor hetzelfde geld als een hotelkamer… Gaat Linda toch gezellig met ons mee! Hoeft ze alleen haar vliegticket te betalen. Dat ziet ze wel zitten.

We zullen in 2 plaatsen verblijven: 4 nachten in Marsaskala op Malta en 3 in Victoria/Rabat op Gozo. We vliegen vanaf Brussel Zaventem met Air Malta naar Malta’s internationale vliegveld in Luqa. Voor die tickets zijn we €202,- per persoon kwijt.

De auto parkeren we bij Times Parking, geboekt via Parkos. Voor 8 dagen kost dat €56,-. Ook op Malta hebben we een auto nodig. Nou ja, hoeft niet perse, er is ook openbaar vervoer. Maar als je je een beetje makkelijk wilt kunnen verplaatsen, is een auto toch wel handig. Tot mijn eigen verbazing vind ik de beste deal via Ryanair. Die doen tegenwoordig ook aan autoverhuur. En hotelkamerverhuur. Maar dat terzijde. Voor slechts €170,- mogen we een week lang in een stationwagen rondrijden.

Het weerbericht voor onze Malta-week ziet er perfect uit. Of het verder ook geweldig wordt, leest u in het reisverslag en ziet u op de foto’s.


Reacties zijn gesloten.